Szkolenia organizowane są ze środków operacji, współfinansowanej ze środków Unii Europejskiej w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich PROW 2014-2020.
W związku z wejściem w życie Ustawy z dnia 16 listopada 2016 r., o zmianie niektórych ustaw w celu ułatwienia sprzedaży żywności przez rolników (Dz. U. 2016 r., poz.1961), od 1 stycznia 2017 roku obowiązują nowe przepisy w tym zakresie. Stwarzają one rolnikom możliwości sprzedaży konsumentom końcowym żywności wyprodukowanej w całości lub w części z własnej uprawy, chowu lub hodowli. Warunkiem jest spełnienie wymogów w zakresie bezpieczeństwa żywności i kwestii podatkowych. Program szkolenia będzie obejmował aspekty finansowo-prawne takiej działalności, oraz kwestie higieniczno-sanitarne. Oprócz tego uczestnicy zyskają wiedzę z obszaru marketingu i reklamy, z uwzględnieniem nowoczesnych technologii.
Szkolenia poświęcone tej tematyce odbędą się we wrześniu i w październiku, w różnych rejonach województwa:

24 września br., godz. 9 – Gołaszyn, gm. Bojanowo (pow. rawicki), Centrum Wystawowo-Edukacyjne
25 września br., godz. 15 -Kłecko (pow. gnieźnieński), PPH „Chrobry”, ul. Czerniejewska 56
29 września br., godz. 15 – Przygodziczki, gm. Przygodzice (pow. ostrowski), Folwark Jeździecki „Jurand”
6 października br., godz. 15 – Tarnówka (pow. złotowski), Gminna Biblioteka Publiczna i Ośrodek Kultury w Tarnówce, ul. Zwycięstwa 51.
Ilość miejsc jest ograniczona. O zakwalifikowaniu decyduje kolejność zgłoszeń. Szczegółowe informacje pod nr tel. (61) 44-45-083 lub 65-512-14-20.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!