PARTNERZY PORTALU
  • partner portalu farmer.pl
  • partner portalu farmer.pl
  • partner portalu farmer.pl
  • partner portalu farmer.pl

Mieszkańcy Wrocławia mogą spróbować tradycyjnych potraw wigilijnych

Smażone karpie, klejone uszka i zupa grzybowa to tylko niektóre z potraw wigilijnych prezentowanych w sobotę na stoiskach we wrocławskim Pasażu Grunwaldzkim. Odwiedzający stoiska mogą spróbować specjałów oraz uzyskać przepis na ich sporządzenie.



Sobotnią imprezę przygotowali Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego i Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego.

Jak poinformowała Anna Czujko z biura prasowego urzędu marszałkowskiego, w Pasażu Grunwaldzkim zostało ustawionych 26 stołów, które przygotowały gospodynie z Koła Gospodyń Wiejskich z Dolnego Śląska.

- Każdy z odwiedzających może spróbować specjałów kuchni polskiej oraz uzyskać przepis na ich sporządzenie. Można będzie również kupić ozdoby świąteczne przygotowane przez artystów rękodzielników - powiedziała Czujko.

Prezentacji tradycyjnych potraw wigilijnych towarzyszą występy zespołów folklorystycznych, wykonujących kolędy i pieśni ludowe. Podczas imprezy zostanie także rozstrzygnięty wojewódzki konkurs "Ekologiczna ozdoba choinkowa".

Podobał się artykuł? Podziel się!
×

WSZYSTKIE KOMENTARZE (0)

BRAK KOMENTARZY

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 54.166.172.180
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin serwisu

Zgłoś swoje propozycje zmian!


Dziękujemy za współpracę!