W najbliższy weekend - 28 – 29 lipca b.r.  na ulicy Nowy Świat w Warszawie będzie można spróbować dawnych polskich smaków: Najlepszych wędlin z ”komina”, pieczywa z „pieca ceglanego”, będą miody, nalewki czy marynaty. Zaprezentuje się ok. 40 wystawców z całej Polski.

serek_sniadaniowy.jpg

Autor: B. Borys/PWRSA

Opis: Produkt regionalny

Oprócz obfitego bufetu podczas festiwalu będą również zaprezentowane cieszące się coraz większą popularnością wyroby rękodzieła. Przepięknie wyszywane serwety, kilimy, skórzane torby i sakiewki, ale też biżuteria i przedmioty codziennego użytku. To niepowtarzalna szansa na kupienie oryginalnych, wykonanych z niespotykaną starannością ozdób stroju i dekoracji do naszego domu.

Degustację umili bogaty program artystyczny: Mini koncert kwartetu smyczkowego THE STRINGS, Zespół Ludowy Pana Powałki czy Zespoły z domu Kultury Śródmieście i Domu Kultury Dorożkarnia

Organizatorami festiwalu są: Stowarzyszenie „Nowy Świat” oraz izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.

Honorowy patronat objął Marszałek Województwa Mazowieckiego Pan Adam Struzik oraz Prezydent m.st. Warszawy Pani Hanna Gronkiewicz-Waltz

Impreza jest współorganizowana i współfinansowana przez Zarząd Dzielnicy Śródmieście oraz Zarząd Województwa Mazowieckiego.

Źródło: Miasto Stołeczne Warszawa

Podobał się artykuł? Podziel się!