Spotkanie jest częścią projektu, realizowanego przez KRIR pt. „Zdrowa żywność z polskich zbóż”. Jej głównym celem jest zwrócenie uwagi konsumentów, a w szczególności dzieci, na istotę właściwego i zdrowego odżywiania się.

Co będzie można zobaczyć i zjeść? Podczas imprezy przeprowadzone zostaną obfitujące w nagrody konkursy i zabawy dla dzieci, ale i dorosłych z zakresu wiedzy o produktach zbożowych i właściwościowym odżywianiu. Piknikowi będą towarzyszyć wystawy producentów, degustacje oraz programy artystyczne ukierunkowane na budowę świadomości zdrowego odżywiania się i właściwych nawyków żywieniowych.

Materiały i opracowania rozdawane podczas spotkań a kierowane głównie do dzieci, ale również do rodziców i przeciętnych konsumentów wskazują na istotę zdrowej polskiej żywności oraz w zabawny sposób przedstawiają znaczenie produktów zbożowych w codziennym odżywianiu się i diecie każdego człowieka.

Uczestnicy imprezy będą mogli nie tylko posmakować przetworów zbożowych, ale także obejrzeć prezentacje, otrzymać materiały promocyjne, porozmawiać o roli zbóż w odżywianiu człowieka. Podczas Pikniku mieszkańcy stolicy będą mieli okazję zaopatrzyć się w kasze i inne przetwory zbożowe na zimę. Kładziemy nacisk na różnorodność produktów i atrakcyjne ceny.

Ponadto podczas Pikniku twórcy ludowi, swoją obecnością i wyrobami artystycznymi stworzą dobry klimat, zachęcający do odwiedzenia pikniku i przeżycia miłych wrażeń podczas pobytu na nim.

Źródło: farmer.pl/KRIR

Podobał się artykuł? Podziel się!