Siedmiu wielkopolskich przedsiębiorców zostało włączonych do Regionalnej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska, której ideą jest promocja produkcji i sprzedaży lokalnej i regionalnej żywności.

Certyfikaty otrzymali:
1. Ekologiczne Gospodarstwo Rolne Damiana Nowaka, Zębowo
2. OLANDIA - Skansen Olenderski, Prusim
3. „Zagroda Bamberska", Poznań
4. „PELA & WACEK" Bartosz Sibilski, Boruja
5. Paulina Rzeszowska „PAULA", Uciechów
6. Gospodarstwo Rolne Mariusz Tadeusz, Przedsiębiorstwo Handlowe TMT, Troszczyn
7. Restauracja Rycerska, Szamotuły.

Województwo Wielkopolskie od 2008 roku jest regionem członkowskim Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego (European Network of Regional Culinary Heritage), ułatwiającej konsumentom oraz turystom z całej Europy dostęp do lokalnej i regionalnej żywności wysokiej jakości.

Podobał się artykuł? Podziel się!