Rodzinne przedsięwzięcie uruchomiono w lipcu 2009 roku. Mobilną tłocznię soków zakupiono z wykorzystaniem środków własnych, linii kredytowej z banku i środków z działania „Różnicowanie w kierunku działalności nierolniczej”. Obecnie firma oprócz tłoczenia soków oferuje sprzedaż maszyn do produkcji soków naturalnych dla małych przedsiębiorstw czy gospodarstw.

- Funkcjonujemy na rynku stosunkowo krótko, jednakże widzimy szansę na poszerzanie swojej działalności – mówi Dariusz Jezierski. – W myśl porzekadła „apetyt rośnie w miarę jedzenia”, będziemy stopniowo dążyć do zwiększania naszego zasięgu, ale nigdy kosztem jakości, dlatego nie widzimy się jako olbrzyma w swojej branży, a jako firmę oferującą wysokiej jakości usługi i produkty.

- Staramy się dotrzeć do jak największej liczby klientów, zwłaszcza w najbliższej okolicy, tak by pomóc w zagospodarowaniu nieraz niechcianych owoców – dodaje Józef Jezierski.

Firma posiada Certyfikat Ekologicznego Przetwórstwa. Sok przeszedł pomyślnie wszelkie badania dopuszczające do spożycia, jest badany regularnie w laboratorium Państwowej Inspekcji Sanitarnej w Łodzi. Wytłoki z produkcji soku są zagospodarowywane w gospodarstwie jako pasza.

- Aby zapoczątkować nową działalność musieliśmy podnieść nasze kwalifikacje – mówią właściciele. – Każdy, kto odwiedzi nasze gospodarstwo i naszą firmę, może uzyskać wiele informacji na temat prowadzenia podobnej działalności. Do czego serdecznie zachęcamy, ponieważ nasz kraj ma wielki potencjał w produkcji owoców.

Podobał się artykuł? Podziel się!