PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl
bryndza

bryndza

Śledź temat na bieżąco za pomocą kanału RSS


  • Kołacz w duecie

    Producenci z Opolszczyzny dogadali się z tymi z województwa śląskiego. Kołacz występuje geograficznie w dwóch województwach - razem go zarejestrują jako produkt regionalny - donosi "Nowa Trybuna Opolska".

    0
  • Oscypkowy biznes górali

    Kiedy góral idzie do drugiego górala w interesach, to w jednej kieszeni niesie flaszkę, a w drugiej oscypek - potwierdza właściciel bacówek w Leśnicy i Łapszach Wyżnych - czytamy w "Rzeczpospolitej".

    0
  • Pierwszy polski specjalista od bryndzy

    Kazimierz Furczoń jako pierwszy baca na Podhalu stara się o pozwolenie na produkcję i sprzedaż bryndzy podhalańskiej - pierwszego polskiego produktu regionalnego, zarejestrowanego w Unii Europejskiej

    0
  • Polska bryndza tylko polska

    Od poniedziałku Polska będzie miała pierwszy własny produkt regionalny, którego nazwa będzie chroniona w całej Unii Europejskiej - informuje "Gazeta Wyborcza".

    0
  • Po bryndzy czas na obwarzanek

    Do końca kwietnia trafi do Brukseli wniosek krakowskich piekarzy o rejestrację obwarzanka jako polskiego produktu regionalnego.

    0
  • Bryndza nasza!

    Bryndza podhalańska jest pierwszym polskim produktem regionalnym chronionym w Unii Europejskiej

    0
  • Użytkowanie owiec

    Alfred Dankowski, Henryka Bernacka, Bogdan Janicki, Ewa Siminska. Wydawnictwa Uczelniane Akademii Techniczno-Rolniczej w Bydgoszczy.

    0
  • Dobry smak pod ochroną

    Jak chronić i promować oryginalne produkty spożywcze na rynku Unii Europejskiej, pytają nas rolnicy. Przedstawiamy zatem europejski system rejestracji nazw produktów tradycyjnych i regionalnych.

    0
  • Oscypki z nizin

    Metoda wytwarzania serów parzonych typu oscypek lub serów dojrzewających,

    0


BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

jarki

pryskał ktoś salsą jak się to ma do etykiety bo podobno dużo lepiej niż piszą ewentualnie co dodać ?

jarki

Pod zboża ozime też jest sporo więcej czasu ale jak ktoś ma mnóstwo obornika czy gnojowicy to faktycznie jest problem