PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl
gęś

gęś

Śledź temat na bieżąco za pomocą kanału RSS


  • Gęsina na św. Marcina

    Propagowanie dziedzictwa kulinarnego leży wśród priorytetów organizacji Slow Food, która w tym roku przygotowuje IX edycję akcji „Gęsina na św. Marcina”.

  • Na świętego Marcina dobra gęsina

    11 listopada, zanim stał się w 1937 r. Narodowym Świętem Niepodległości (z przerwą na lata 1945-1988), był wspomnieniem świętego Marcina z Tours – starożytnego biskupa zwanego apostołem Galii. I właśnie z tym świętem wiąże się...

  • 170 tys. gęsi w Parku Narodowym „Ujście Warty”

    Rośnie liczba gęsi na obszarze Parku Narodowego „Ujście Warty”. Ostatnie liczenie wykazało, że przebywa tam ok. 170 tys. tych wędrownych ptaków – to rekord w historii Parku. W tej części Europy to jeden z najważniejszych...

  • Aby kupić najlepsze pisklęta

    Zakup piskląt powinien być dobrze przemyślany i zorganizowany. Młode ptaki muszą pochodzić ze sprawdzonych źródeł, być zdrowe i żywotne. Wiosna i lato to dobry czas na zakup nie tylko brojlerów, ale także piskląt gęsich i kaczych, oraz...

  • Owies w żywieniu gęsi

    Znana w naszym kraju, a także poza nim polska "gęś owsiana" walory swego mięsa zawdzięcza nie tylko uwarunkowaniom genetycznym, ale także precyzyjnemu żywieniu z zastosowaniem całego ziarna owsa. Wszak ten „ptasi przeżuwacz” może go...

  • Jak podskubywać gęsi?

    Podskub gęsi, pozwala uzyskać tuszki, o wysokiej jakości kulinarnej. By nie zaszkodzić gęsiom, musi być jednak przeprowadzony w odpowiedni sposób.

  • Czy gęsi mogą zastąpić trzodę?

    Cena skupu żywca wieprzowego od lat jest niestabilna, a dochodowość produkcji wciąż pozostawia wiele do życzenia. Czy dla niewielkich gospodarstw, zajmujących się dotychczas produkcją świń, chów gęsi, może być sposobem na przetrwanie?

  • Kampania popularyzacji gęsiny rusza

    Warsztaty kulinarne w Inowrocławiu (woj. kujawsko-pomorskie) rozpoczęły tegoroczną kampanię popularyzacyjną gęsiny. Przez dwa dni właściciele gospodarstw agroturystycznych i punktów gastronomicznych poznawali nowe przepisy na potrawy.

    0


BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

lokizom

Nawozenie roslin jarych azotem opieram juz od dlugiego czasu jedynie na gnojowicy ewentualnie dorzucam troche N w strzelaniu w źdźbło ale...

arszczecin

no to głowa do góry najgorsze dopiero przed nami oj w temacie zboże w przyszłym roku może być fajnie. Zima na kujawach, wiosną zeżre...