PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl
gęś

gęś

Śledź temat na bieżąco za pomocą kanału RSS


  • Aby kupić najlepsze pisklęta

    Zakup piskląt powinien być dobrze przemyślany i zorganizowany. Młode ptaki muszą pochodzić ze sprawdzonych źródeł, być zdrowe i żywotne. Wiosna i lato to dobry czas na zakup nie tylko brojlerów, ale także piskląt gęsich i kaczych, oraz...

  • Owies w żywieniu gęsi

    Znana w naszym kraju, a także poza nim polska "gęś owsiana" walory swego mięsa zawdzięcza nie tylko uwarunkowaniom genetycznym, ale także precyzyjnemu żywieniu z zastosowaniem całego ziarna owsa. Wszak ten „ptasi przeżuwacz” może go...

  • Jak podskubywać gęsi?

    Podskub gęsi, pozwala uzyskać tuszki, o wysokiej jakości kulinarnej. By nie zaszkodzić gęsiom, musi być jednak przeprowadzony w odpowiedni sposób.

  • Czy gęsi mogą zastąpić trzodę?

    Cena skupu żywca wieprzowego od lat jest niestabilna, a dochodowość produkcji wciąż pozostawia wiele do życzenia. Czy dla niewielkich gospodarstw, zajmujących się dotychczas produkcją świń, chów gęsi, może być sposobem na przetrwanie?

  • Kampania popularyzacji gęsiny rusza

    Warsztaty kulinarne w Inowrocławiu (woj. kujawsko-pomorskie) rozpoczęły tegoroczną kampanię popularyzacyjną gęsiny. Przez dwa dni właściciele gospodarstw agroturystycznych i punktów gastronomicznych poznawali nowe przepisy na potrawy.

    0
  • Polska gęsina ma wiele zalet

    Gęsi starych, polskich odmian charakteryzują się dobrym umięśnieniem i małym otłuszczeniem tusz, a ich mięso jest bogate w białko i składniki mineralne - wynika z badań, jakie przeprowadzili naukowcy z wrocławskiego Uniwersytetu...

    2
  • Polska gęś walczy o dobre imię w Niemczech

    Pieczona gęś jest ulubioną świąteczną potrawą Niemców, a gęsi podawane na niemieckich stołach często pochodzą z Polski. Aby utrzymać wiodącą pozycję na rynku, polscy producenci gęsiny rozpoczęli za Odrą kampanię informującą o...

  • Sukces polskich gęsi

    Jesteśmy największym w Europie producentem i eksporterem gęsi. Z gęsi mamy świetne mięso, dobry tłuszcz oraz fantastyczne pierze i puch. Ale to, co docenia świat, polscy konsumenci lekceważą - donosi "Gazeta Wyborcza".

  • Czwarta kampania promująca gęsinę

    Kampanię promującą gęsinę, jako smaczne i zdrowe mięso, z którego potrawy powinny znaleźć się na stołach 11 listopada, czyli w dzień świętego Marcina i Święto Niepodległości, prowadzi już po raz czwarty samorząd województwa...

    1


BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

  • GORĄCE OFERTY:

  • GORĄCE OFERTY:

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

mieto35

Ojciec mnie starszy że rzepak mam za zielony bo w koło rzepaki zaczynają żółknąć , że będę kosił we wrześniu, ale chyba tak źle to nie...

ikcomas

No właśnie po to się jedzie, za stodołą to mur rzepaku to nie bardzo się i wyjdzie. To jak? Wpadniesz?