PARTNERZY PORTALU partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl
HACCP

HACCP

Śledź temat na bieżąco za pomocą kanału RSS


  • Po co komu certyfikat?

    Zakres stosowanie systemów zarządzania jakością przedsiębiorstw przemysłu spożywczego jest duży. Coraz więcej firm stara się o certyfikaty jakosci powszechnie uznawane w Unii Europejskiej jako gwarancje wysokiej klasy wyrobu. Wyniki...

    0
  • Dobro zwierząt

    Intensywne systemy chowu zwierząt spowodowały wystąpienie nowych poważnych problemów. Duże zagęszczenie zwierząt, ograniczenie ruchu, bezściołowe lub bateryjne utrzymanie prowadzą do zaburzeń zdrowotnych powodujących obniżenie...

    0
  • Jak promować region

    Nikt nie ma wątpliwości, jak w czasach Unii Europejskiej ważny jest rozwój i promocja regionów, również tych, które od lat słyną ze swoich naturalnych walorów.

    0
  • Gospodarz sprzeda tylko w swoim województwie

    Rolnik oferujący na bazarze własną kiszoną kapustę i sprzedawca samodzielnie zbieranych jagód nie będą musieli wypełniać wyśrubowanych wymagań dotyczących bezpieczeństwa żywności i żywienia

    0
  • Co wolno rolnikom

    Od tego roku obowiązują nowe unijne przepisy dotyczące higieny produktów pochodzenia zwierzęcego. Dotyczą one też uboju zwierząt. W myśl tych przepisów rolnik może ubijać zwierzęta we własnym gospodarstwie

    0
  • Provimi w walce z salmonellą

    Zarówno w Polsce, jak i na obszarze Unii Europejskiej, zatrucia pokarmowe powodowane przez bakterie z rodzaju salmonella zwane salmonellozami wciąż stanowią poważny problem epidemiologiczny, zajmujący czołowe miejsce wśród odnotowywanych...

    0


BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

jarki

"Ty mnie nie kołuj, bo jak cepem dam po łbie, to zaraz przykucniesz."

arszczecin

"ja człowiek spokojny, mnie można na język nadeptać, nic nie powiem" z cyklu wybacz mnie, chciałem być złośliwy a nie napastliwy. w...

Pałuczanin81

W temacie SŁOMY-kiedyś w technologii plużnej zalecało się szalówkę-teraz po talerzówce lub gruberze zostaje na powierzchni i maruderzy z UTP...