PARTNERZY PORTALU partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl
konsolidacja firm

konsolidacja firm

Śledź temat na bieżąco za pomocą kanału RSS


  • Konsolidacja na europejskim rynku wieprzowiny

    Jak informują analitycy BGŻ, na europejskim rynku wieprzowiny obserwujemy postępujące procesy konsolidacyjne. Według Agra Europe, tym razem kluczowi gracze na rynku belgijskim, Westvlees i Covalis, zdecydowali się pod koniec marca br. na...

  • Producenci i handel jadą na jednym wózku?

    Trzeba chronić producentów rolnych i przetwórców przed problemami związanymi z zatorami płatniczymi - powiedział we wtorek minister rolnictwa Marek Sawicki podczas IV Forum Rynku Spożywczego i Handlu. Zaproponował utworzenie funduszu...

    0
  • Lepsza pozycja w walce o wspólne cele

    Krajowy Związek Grup Producentów Rolnych - Izba Gospodarcza (KZGPR-IG) działa już od dwóch lat. Zrzesza obecnie 67 grup producentów rolnych z różnych branż. Naczelnym Organem Związku jest rada, w skład której wchodzi 21 przedstawicieli...

  • Anwil w częściach czeka na inwestorów

    Jesienią Orlen ma wystawić na sprzedaż wydzielone linie biznesowe Anwilu - produkcji PCW i nawozową. Tą ostatnią mogą być zainteresowane Puławy oraz Azoty Tarnów - stwierdza "Parkiet".

    0
  • Więcej pieniędzy dla producentów mleka

    Po przejęciu spółdzielni w Kościanie przez Mlekovitę rolnicy mogą liczyć na podwyżki skupu mleka. Jest to efekt walki spółdzielni o udziały w rynku oraz wzrostu eksportu polskiego mleka o 17-20 proc. - informuje "Dziennik Gazeta Prawna".

    0
  • Przejęcie i połączenia istotne dla branży mleczarskiej

    10 maja br. w Radzyniu Podlaskim odbyła się konferencja pod nazwą "Konsolidacja branży mleczarskiej w Polsce i na świecie". Głównym jej celem było porównanie doświadczeń w dziedzinie konsolidacji na rynku mleka w różnych krajach, z...

    0
  • Klastry mięsne pomogą w sprzedaży

    Na Śląsku powstanie klaster mięsny – informuje „Puls Biznesu”. Chęć udziału w projekcie zgłosiło m.in. 17 firm rzeźniczo-wędliniarskich i Uniwersytet Śląski w Katowicach. Związek Polskie Mięso planuje natomiast...

    0


BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

  • GORĄCE OFERTY:

  • GORĄCE OFERTY:

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

radoslaff

Budowanie zasobności w jeden rok? Niemożliwe. Zawartość składników w głębszych warstwach gleby jedt na bardzo przyzwoitym poziomie, problemem za to...

barts

Pod buraka idzie bogactwo soli potasowej przed orką i rośnie

jarki

Wracając do potasu @barts Takimi dawkami narobisz więcej szkody niż pożytku Duże dawki to siarczan potasu $$$