PARTNERZY PORTALU partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl
kulinarne dziedzictwo

kulinarne dziedzictwo

Śledź temat na bieżąco za pomocą kanału RSS


  • Smak – nowy element promocji regionów

    Strategie marketingowe regionów sięgają po zmysł smaku. Eksperci podkreślają, że powstające w Polsce nowe szlaki kulinarne są idealnym uzupełnieniem tradycyjnej formy turystyki regionalnej.

  • Piernik na karmelu tradycyjnym wyrobem

    Piernik na karmelu, czyli brukowiec kujawski, został wpisany na polską "Listę produktów tradycyjnych". Region kujawsko-pomorski ma już 51 wyrobów umieszczonych w spisie prowadzonym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

    0
  • Perły 2013 odebrane

    35 produktów z 15 regionów otrzymało w niedzielę w Poznaniu nagrody konkursu "Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki Regionów". Laureaci odebrali "Perły 2013" podczas targów "Smaki Regionów", które do wtorku potrwają w Poznaniu.

    0
  • Kolejne produkty tradycyjne

    Miody Puszczy Barlineckiej, sieja miedwieńska i chleb gwdowski wpisano na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Na liście są już 24 takie produkty z województwa zachodniopomorskiego.

    0
  • Kolejne firmy w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego

    Kolejne firmy z branży gastronomicznej i turystycznej dołączyły do Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla. Regionalna sieć liczy 143 członków i jest największym takim zrzeszeniem w kraju - podał Urząd...

    0
  • 141 potraw regionalnych z Podkarpacia

    Kołduny, karp po starzawsku i kiełbasa wiejska jodłowska - to regionalne potrawy z Podkarpacia wpisane ostatnio na listę resortu rolnictwa. W spisie tym znajduje się 141 produktów z Podkarpacia, co daje pierwsze miejsce wśród województw.

    0
  • Rozwija się Sieć Dziedzictwa Kulinarnego

    11 nowych członków przystąpiło do Regionalnej Sieci Dziedzictwo Kulinarne Opolskie, która promuje żywność wysokiej jakości. Wśród nich są m.in. restauracja, spółdzielnia mleczarska, producent mąk razowych i browar. Sieć liczy...

    0
  • 138 potraw regionalnych na ministerialnej liście

    Pieróg z kaszy gryczanej i chleb pszenny dąbrowicki - to regionalne potrawy z Podkarpacia, wpisane ostatnio na listę resortu rolnictwa. W spisie tym znajduje się 138 produktów z Podkarpacia, co daje 1. miejsce wśród województw.

    0
  • Aż 123 potraw regionalnych z Podkarpacia

    Gołąbki z kaszy gryczanej z tartymi ziemniakami z sosem grzybowym, kaczka leżachowska pieczona i pierożki leżachowskie pieczone z kaszą gryczaną to trzy regionalne potrawy z Podkarpacia, wpisane ostatnio na listę produktów tradycyjnych...

    0
  • Nowi członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska

    Dziewięć nowych firm otrzymało certyfikaty Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska. Sieć promuje produkcję i sprzedaż lokalnej i regionalnej żywności - poinformowała rzecznik marszałka województwa wielkopolskiego Anna...

    0


BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

damian9871

U mnie Mg 6-8 mg. Dolomit stosowałem z żelatowej a teraz na dąbrowę się przerzuciłem lepiej mielą. http://www.dolomit.com.pl/ Gleby IIIb - V....

barts

Regularnie przez wiele lat i 3,5 zasobność Może ten kizeryt oszukany był co kiedyś stosowałeś albo pustynie uprawiasz Ja mam od 12 wzwyż

jarki

Tak to jest firma niby przyzwoita i POLSKA Ale cel jaki przyświeca to wydoić "chłopka" z rekompensaty Piszę to bo już tu kiedyś byli ze...