PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl
kulinarne dziedzictwo

kulinarne dziedzictwo

Śledź temat na bieżąco za pomocą kanału RSS


  • Smak – nowy element promocji regionów

    Strategie marketingowe regionów sięgają po zmysł smaku. Eksperci podkreślają, że powstające w Polsce nowe szlaki kulinarne są idealnym uzupełnieniem tradycyjnej formy turystyki regionalnej.

  • Piernik na karmelu tradycyjnym wyrobem

    Piernik na karmelu, czyli brukowiec kujawski, został wpisany na polską "Listę produktów tradycyjnych". Region kujawsko-pomorski ma już 51 wyrobów umieszczonych w spisie prowadzonym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

    0
  • Perły 2013 odebrane

    35 produktów z 15 regionów otrzymało w niedzielę w Poznaniu nagrody konkursu "Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki Regionów". Laureaci odebrali "Perły 2013" podczas targów "Smaki Regionów", które do wtorku potrwają w Poznaniu.

    0
  • Kolejne produkty tradycyjne

    Miody Puszczy Barlineckiej, sieja miedwieńska i chleb gwdowski wpisano na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Na liście są już 24 takie produkty z województwa zachodniopomorskiego.

    0
  • Kolejne firmy w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego

    Kolejne firmy z branży gastronomicznej i turystycznej dołączyły do Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla. Regionalna sieć liczy 143 członków i jest największym takim zrzeszeniem w kraju - podał Urząd...

    0
  • 141 potraw regionalnych z Podkarpacia

    Kołduny, karp po starzawsku i kiełbasa wiejska jodłowska - to regionalne potrawy z Podkarpacia wpisane ostatnio na listę resortu rolnictwa. W spisie tym znajduje się 141 produktów z Podkarpacia, co daje pierwsze miejsce wśród województw.

    0
  • Rozwija się Sieć Dziedzictwa Kulinarnego

    11 nowych członków przystąpiło do Regionalnej Sieci Dziedzictwo Kulinarne Opolskie, która promuje żywność wysokiej jakości. Wśród nich są m.in. restauracja, spółdzielnia mleczarska, producent mąk razowych i browar. Sieć liczy...

    0
  • 138 potraw regionalnych na ministerialnej liście

    Pieróg z kaszy gryczanej i chleb pszenny dąbrowicki - to regionalne potrawy z Podkarpacia, wpisane ostatnio na listę resortu rolnictwa. W spisie tym znajduje się 138 produktów z Podkarpacia, co daje 1. miejsce wśród województw.

    0
  • Aż 123 potraw regionalnych z Podkarpacia

    Gołąbki z kaszy gryczanej z tartymi ziemniakami z sosem grzybowym, kaczka leżachowska pieczona i pierożki leżachowskie pieczone z kaszą gryczaną to trzy regionalne potrawy z Podkarpacia, wpisane ostatnio na listę produktów tradycyjnych...

    0
  • Nowi członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska

    Dziewięć nowych firm otrzymało certyfikaty Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska. Sieć promuje produkcję i sprzedaż lokalnej i regionalnej żywności - poinformowała rzecznik marszałka województwa wielkopolskiego Anna...

    0


BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

  • GORĄCE OFERTY:

  • GORĄCE OFERTY:

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

jarki

Jest mokro jak cholera ma się ocieplić czyli samosiewy będą szalały  Przez 10 dni zboże jare naprawdę powinno się odbudować czyli masz...

damian9871

Kiedyś to rozbierałem i jak dobrze pamiętam tam nie ma żadnych uszczelnień. Spasowane jest w miarę dokładnie i trzyma, u mnie po 4 latach...