PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl
mięsność

mięsność

Śledź temat na bieżąco za pomocą kanału RSS


  • Mięsność zależy od żywienia

    Mięsność tuczników jest jednym z parametrów produkcji, bezpośrednio wpływającym na ostateczny wynik finansowy tuczu. W dużej mierze zależy on od tego, w jaki sposób świnie są żywione.

  • Czy zawsze warto walczyć o klasę S?

    Dla wielu producentów trzody, mięsność tuczników decyduje o wielkości uzyskanego dochodu. Czy warto jednak za wszelką cenę walczyć o zakwalifikowanie tuczników do klasy „S”?

  • 7,1 proc. tusz z nieprawidłową mięsnością

    W 2012 r. w zakładach mięsnych skontrolowanych przez IJHARS nieprawidłowy pomiar mięsności wykonano u 7,1 proc. skontrolowanych tusz wieprzowych. Poniżej przedstawiamy szczegółowe wyniki kontroli przeprowadzonych przez Inspekcję w...

  • Oczekiwania zakładów mięsnych

    Zakłady mięsne ciągle oczekują od producentów świń, że będą im dostarczać tuczniki, w których mięso będzie najwyższej jakości, bez jakichkolwiek wad, a udział tusz o najwyższej mięsności będzie wyższy niż obecnie.

  • Wino nie dla HF-a

    We Francji pojawił się pomysł, żeby poić krowy winem. Podobno mięso szczęśliwych zwierząt będzie lepsze.

  • EUROP przegłosowany - będą zmiany w ocenie mięsności

    W środę 20 lipca został przegłosowany przez Komisję Europejską projekt Decyzji dotyczący zmian w systemie klasyfikacji tusz wieprzowych EUROP - informuje dr Dariusz Lisiak z Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego.

    0


BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

  • GORĄCE OFERTY:

  • GORĄCE OFERTY:

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

maslak88

Wiesz co, ja jadę jaką popadnie, akurat moja prasa bierze wszystkie. Wiem, że w Sipmach są trochę problemy z niektórymi siatkami