PARTNERZY PORTALU partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl
ocena wartości

ocena wartości

Śledź temat na bieżąco za pomocą kanału RSS


  • Wyniki oceny owiec za rok 2010

    Od 31 grudnia 2010, na stronach Instytutu Zootechniki - Państwowego Instytutu Badawczego, dostępne są wyniki oceny wartości hodowlanej owiec za rok oceny 2010 (stada ojcowskie i mateczne).

    0
  • Certyfikat Jakości ICAR dla PFHBiPM

    Prezydium Zarządu ICAR (International Committee for Animal Recording) 28 grudnia br. przyznało Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka certyfikat jakości w zakresie prowadzenia wartości użytkowej bydła mlecznego, systemu...

    0
  • Ocena na poziomie genów

    Zakończyła się konferencja "Genetyka bydła - kluczem do sukcesu". Odbyła się ona w Balicach pod Krakowem, a jej głównym tematem była ocena wartości hodowlanej z wykorzystaniem genomiki.

    0
  • Kłopotów nie ubyło

    Izba Rolnicza chcę, żeby niezależna komisja oceniała tusze zwierząt i przez to miała nadzór nad prawidłowością oceny. Apelowała w tej sprawie do ministra rolnictwa. Rolnicy skarżą się, że są oszukiwani przez zakłady i firmy...

    0
  • Obora z zasadami

    Jedną z przyczyn częstych niepowodzeń i strat w oborach jest nieprzywiązywanie właściwej uwagi do zagadnień związanych z kryciem i prawidłowym zacieleniem się krów. W ciągu ostatnich lat, wraz z coraz wyższą średnią wydajnością...

    0
  • Warunki dojrzewania

    Na Podlasiu, mimo niekorzystnych warunków glebowo-klimatycznych, kilkakrotnie wzrosła w ciągu ostatnich lat powierzchnia uprawy kukurydzy. Rolnicy odkryli zalety tej rośliny jako paszy w regionie, w którym króluje hodowla bydła.

    0
  • Start do bydła mięsnego

    Przyszedł czas, że chów bydła mięsnego jest opłacalny, a nie mamy już szans na zwiększenie produkcji mleka. Od trzech lat szybko zmniejsza się liczba gospodarstw produkujących mleko. Jest ich 285 tys., a ocenia się, że krajową kwotę...

    0
  • Trawy najwyższej jakości

    Mając mało łąk i pastwisk, powinniśmy zwracać szczególną uwagę na jakość traw. Najważniejszym kryterium oceny jakości jest ich wartość energetyczno-białkowa.

    0


BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

jarki

"Ty mnie nie kołuj, bo jak cepem dam po łbie, to zaraz przykucniesz."

arszczecin

"ja człowiek spokojny, mnie można na język nadeptać, nic nie powiem" z cyklu wybacz mnie, chciałem być złośliwy a nie napastliwy. w...

Pałuczanin81

W temacie SŁOMY-kiedyś w technologii plużnej zalecało się szalówkę-teraz po talerzówce lub gruberze zostaje na powierzchni i maruderzy z UTP...