PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl
wołowina kulinarna

wołowina kulinarna

Śledź temat na bieżąco za pomocą kanału RSS


  • Wołowina wołowinie nie równa

    Na rynku żywca wołowego i wołowiny mamy sytuację dwojakiego rodzaju. Z jednej strony mięso ze zwierząt w typie mlecznym, które jest niższej jakości, z drugiej wołowina kulinarna z ras mięsnych.

  • Powtarzalność jest ważna

    Zdaniem Bogusława Rogusia, prezesa PZHiPBM, ważne jest aby wołowina była powtarzalna. Osiągnąć to można poprzez opasanie zwierząt czystorasowych mięsnych.

  • Tanio w skupie, drogo w sklepie

    Wielu hodowców, widząc ceny wołowiny kulinarnej w sklepach, zastanawia się dlaczego istnieje tak duża przepaść dzieląca ją od stawek płaconych przez zakłady mięsne za żywiec. Źródło tej sytuacji wyjaśnia zarządca gospodarstwa Futura...

  • Certyfikat powiększa zyski

    W 11/2015 numerze "Farmera" analizowaliśmy kondycję polskiego sektora wołowego. Jednym z wypowiadających się ekspertów był Rod Polkinghorne z Australii, który mówił o systemach certyfikacji mięsa pozwalających na ożywienie konsumpcji...

  • Jakiej wołowiny szukają Polacy?

    Czym kierują się polscy konsumenci przy wyborze mięsa wołowego – najniższą ceną czy dobrą relacją jakości do ceny? Na jakie parametry produktu zwracają największą uwagę?



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

witch5

Kto ma doświadczenie w siewie bez orkowym ? Do jakiej dawki NPK pod korzeń  można zejść przy siewie pasowym ? Zawartość w próbach...

jarki

Wapno na rżysko  orka na raz następnie NPK można to zrobić nawet jednego dnia jak ktoś się wyrobi