PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl
wołowina kulinarna

wołowina kulinarna

Śledź temat na bieżąco za pomocą kanału RSS


  • Wołowina wołowinie nie równa

    Na rynku żywca wołowego i wołowiny mamy sytuację dwojakiego rodzaju. Z jednej strony mięso ze zwierząt w typie mlecznym, które jest niższej jakości, z drugiej wołowina kulinarna z ras mięsnych.

  • Powtarzalność jest ważna

    Zdaniem Bogusława Rogusia, prezesa PZHiPBM, ważne jest aby wołowina była powtarzalna. Osiągnąć to można poprzez opasanie zwierząt czystorasowych mięsnych.

  • Tanio w skupie, drogo w sklepie

    Wielu hodowców, widząc ceny wołowiny kulinarnej w sklepach, zastanawia się dlaczego istnieje tak duża przepaść dzieląca ją od stawek płaconych przez zakłady mięsne za żywiec. Źródło tej sytuacji wyjaśnia zarządca gospodarstwa Futura...

  • Certyfikat powiększa zyski

    W 11/2015 numerze "Farmera" analizowaliśmy kondycję polskiego sektora wołowego. Jednym z wypowiadających się ekspertów był Rod Polkinghorne z Australii, który mówił o systemach certyfikacji mięsa pozwalających na ożywienie konsumpcji...

  • Jakiej wołowiny szukają Polacy?

    Czym kierują się polscy konsumenci przy wyborze mięsa wołowego – najniższą ceną czy dobrą relacją jakości do ceny? Na jakie parametry produktu zwracają największą uwagę?



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

  • GORĄCE OFERTY:

  • GORĄCE OFERTY:

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

jarki

Jest mokro jak cholera ma się ocieplić czyli samosiewy będą szalały  Przez 10 dni zboże jare naprawdę powinno się odbudować czyli masz...

damian9871

Kiedyś to rozbierałem i jak dobrze pamiętam tam nie ma żadnych uszczelnień. Spasowane jest w miarę dokładnie i trzyma, u mnie po 4 latach...