PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl
wykorzystanie paszy

wykorzystanie paszy

Śledź temat na bieżąco za pomocą kanału RSS


  • Kiepskie wyniki tuczu - nie zawsze winna pasza

    Za niepowodzenia w tuczu nie zawsze odpowiada wyłącznie pasza. Może się zdarzyć, że gorszy stan zdrowia zwierząt nie pozwoli w pełni wykorzystać paszy, nawet gdy jest bardzo dobrej jakości.

  • Konkurencja wpływa na szacowanie wartości hodowlanej

    Jednym z elementów, na którym koncertuje się Choice Genetics podczas prowadzenia pracy hodowlanej na trzodzie chlewnej, to poprawa wykorzystania paszy. Jak się okazuje duże znaczenie w tym temacie ma konkurencja wśród zwierząt umieszczonych w...

  • Globalne wyzwania dla genetyki świń

    Przez następnych 20 lat globalna produkcja mięsa powinna wzrosnąć o 40 proc. w celu wyżywienia rosnącej populacji ludzi na świecie. Dlatego Grupa Grimaud, w tym Choice Genetics, jako główne wyzwanie stawia sobie produkowanie...

  • Nie wszystkie pasze dla świń

    Niektóre komponenty paszowe użyte w nadmiarze mogą pogorszyć wyniki tuczu. Dlatego trzeba uważać, aby nie przesadzić z ich udziałem w paszy.

  • Wysokie koszty tuczu, bez gwarancji zysku

    W obecnej sytuacji ekonomicznej zakup drogich prosiąt np. z Danii i późniejsza sprzedaż tuczników przy niskiej cenie, nie daje gwarancji zysku. Tym bardziej, jeżeli uzyskiwane przez nasze stado wskaźniki w tuczu są na kiepskim poziomie...

  • 100 kg w 3 miesiące

    Trouw Nutrition Polska Sp. z o.o. wprowadza do oferty standardowej dla trzody chlewnej nowe premiksy farmerskie. Produkty przeznaczone są dla świń o wysokim potencjale genetycznym oraz dużych wymaganiach żywieniowych.

    4
  • Waga przelotowa pozwala oceniać efekty produkcyjne stada

    Pasza stanowi dużą część kosztów produkcji trzody chlewnej dlatego tak ważne jest, aby zwierzęta w jak najlepszym stopniu ją wykorzystywały. Piotr Jędrzejczak stara się testować wykorzystanie paszy w tym okresie kiedy jest ona...

  • Bilans białkowy

    Mięsność świń określa zdolność do wytwarzania białka w organizmie, która jest uwarunkowana genetycznie. Ale to, w jaki sposób cecha ta się ujawni, zależy od czynników środowiskowych, a zwłaszcza od jakości pasz i intensywności...

    0


BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

  • GORĄCE OFERTY:

  • GORĄCE OFERTY:

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

barts

Potencjał jest, wodę masz, zielony jest jak dobrze ziarko naleje że będzie ciężkie to pewnie rekord, chyba że go przypali upał

lokizom

phomy nie ma, to tylko twardzikowa, nawet na niektorych juz sa sklerocja