PARTNERZY PORTALU partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl
wykorzystanie paszy

wykorzystanie paszy

Śledź temat na bieżąco za pomocą kanału RSS


  • Kiepskie wyniki tuczu - nie zawsze winna pasza

    Za niepowodzenia w tuczu nie zawsze odpowiada wyłącznie pasza. Może się zdarzyć, że gorszy stan zdrowia zwierząt nie pozwoli w pełni wykorzystać paszy, nawet gdy jest bardzo dobrej jakości.

  • Konkurencja wpływa na szacowanie wartości hodowlanej

    Jednym z elementów, na którym koncertuje się Choice Genetics podczas prowadzenia pracy hodowlanej na trzodzie chlewnej, to poprawa wykorzystania paszy. Jak się okazuje duże znaczenie w tym temacie ma konkurencja wśród zwierząt umieszczonych w...

  • Globalne wyzwania dla genetyki świń

    Przez następnych 20 lat globalna produkcja mięsa powinna wzrosnąć o 40 proc. w celu wyżywienia rosnącej populacji ludzi na świecie. Dlatego Grupa Grimaud, w tym Choice Genetics, jako główne wyzwanie stawia sobie produkowanie...

  • Nie wszystkie pasze dla świń

    Niektóre komponenty paszowe użyte w nadmiarze mogą pogorszyć wyniki tuczu. Dlatego trzeba uważać, aby nie przesadzić z ich udziałem w paszy.

  • Wysokie koszty tuczu, bez gwarancji zysku

    W obecnej sytuacji ekonomicznej zakup drogich prosiąt np. z Danii i późniejsza sprzedaż tuczników przy niskiej cenie, nie daje gwarancji zysku. Tym bardziej, jeżeli uzyskiwane przez nasze stado wskaźniki w tuczu są na kiepskim poziomie...

  • 100 kg w 3 miesiące

    Trouw Nutrition Polska Sp. z o.o. wprowadza do oferty standardowej dla trzody chlewnej nowe premiksy farmerskie. Produkty przeznaczone są dla świń o wysokim potencjale genetycznym oraz dużych wymaganiach żywieniowych.

    4
  • Waga przelotowa pozwala oceniać efekty produkcyjne stada

    Pasza stanowi dużą część kosztów produkcji trzody chlewnej dlatego tak ważne jest, aby zwierzęta w jak najlepszym stopniu ją wykorzystywały. Piotr Jędrzejczak stara się testować wykorzystanie paszy w tym okresie kiedy jest ona...

  • Bilans białkowy

    Mięsność świń określa zdolność do wytwarzania białka w organizmie, która jest uwarunkowana genetycznie. Ale to, w jaki sposób cecha ta się ujawni, zależy od czynników środowiskowych, a zwłaszcza od jakości pasz i intensywności...

    0


BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

  • GORĄCE OFERTY:

  • GORĄCE OFERTY:

    • Łódź rynek komercyjny - lokale na sprzedaż
    • Lublin rynek komercyjny - lokale do wynajęcia
    • Warszawa rynek komercyjny - lokale do wynajęcia
    • Warszawa rynek komercyjny - lokale do wynajęcia

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

imen

https://www.youtube.com/watch?v=SamX4Kyw_Fo u sąsiadów też czasami jest podobnie jak u nas

arszczecin

https://www.youtube.com/watch?v=UD2A-JP85Lc

Marecki

Oczywiście, zgadzam się z tym. Ale niech będzie w styczniu i lutym dopiero. Wtedy nie będę mieć do niego pretensji.