PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl
zakłady mięsne

zakłady mięsne

Śledź temat na bieżąco za pomocą kanału RSS


  • Prezes Simplum: Polska branża mięsna wymaga modernizacji

    Branża mięsna w Polsce potrzebuje modernizacji, która wpłynie na transparentność produktu oferowanego konsumentowi, pozwoli ograniczyć koszty produkcji, a także lepiej zintegruje rynek. Taka tendencja jest zauważana w innych krajach UE, a...

  • Kto kupi świnie ze stref z ASF?

    Nie jest łatwo sprzedać świnie z gospodarstw leżących na terenach objętych restrykcjami w związku z występowaniem wirusa ASF. Sprawdziliśmy w kilku skupach czy istnieje cień szansy na sprzedaż świń ze strefy czerwonej, do której...

  • Możliwe rekompensaty za poszerzenie strefy z ASF

    MRiRW wnioskuje na szczeblu europejskim o przyznanie rekompensat dla rolników ze względu na powiększenie tzw. strefy czerwonej - objętej ograniczeniami w związku z występowaniem afrykańskiego pomoru świń.

  • Ubojnia Rytel zasilana ekologicznym paliwem LNG

    Ubojnia Zwierząt Robert Rytel w Podgórzu koło Łomży przechodzi gruntowaną modernizację. Jedną z najnowszych inwestycji firmy jest stacja regazyfikacji skroplonego gazu LNG, zrealizowana wspólnie z białostocką spółką Barter SA.

  • UE przechowa prawie 90 tys. t wieprzowiny

    Możliwość wnioskowania o dopłatę do prywatnego przechowywania wieprzowiny trwała ponad 3 tygodnie, od 4 do 26 stycznia br. W całej UE do magazynów przekierowano blisko 90 tys. t wieprzowiny, z czego najwięcej będą składować Niemcy...

  • Grupa Pini otwiera nowy zakład

    18 kwietnia Grupa Pini uruchomi nowy zakład przetwórstwa mięsa. Inwestycja pozwoli firmie wejść na rynek salami, wędlin i wędzonek. Obiekt powstał w Łódzkiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej, w podstrefie Kutno. Pini Polska będzie...



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

  • GORĄCE OFERTY:

  • GORĄCE OFERTY:

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

ikcomas

Jak dany jest normalnie, czyli tam gdzie się dało wjechać to jest ok, ale odpowiednio wcześniej druga dawka musi iść, to znaczy jak nie zdążysz...

Marecki

To da się przeżyć. A jak jest arka, to musi być też warka ;)  Za to zrobić na arce grilla... Musi być super.