Indrol to przedsiębiorstwo z ponad 20-letnim doświadczeniem. Głównym nurtem działalności firmy jest produkcja mięsa indyczego i jego przetworów.

Produkty w Systemie QAFP dostępne są w ponad 1000 sklepów w całej Polsce. System dotyczy kulinarnego mięsa wieprzowego (schab, szynka, karkówka, polędwiczka, łopatka), drobiowego (pierś kurczęca i indycza, mięso gęsie) i wędlin.

Z badań zrealizowanych przez niezależne ośrodki MillwardBrown i TNS Polska na zlecenie Krajowej Rady Drobiarstwa – Izby Gospodarczej wynika, że aż 70 proc. respondentów chce kupować mięso drobiowe ze znakiem QAFP, a 45 proc. badanych twierdzi, że ten certyfikat gwarantuje świeżość i powtarzalną jakość produktów.

Zainteresowanie Systemem Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP potwierdzają również przedstawiciele handlu. Według nich, konsumenci coraz częściej kierują się jakością produktów i certyfikatem widniejącym na opakowaniu. Dlatego też sieci handlowe coraz chętniej wprowadzają do swojej oferty wyroby drobiowe ze znakiem QAFP.