Kukurydza odmiana OPOKA – średnio wczesna, trójliniowa odmiana polecana do uprawy na kiszonkę. Wykazuje się dużą stabilnością w plonowaniu nawet w niekorzystnych warunkach pogodowych.

Pszenica ozima MUSZELKA – charakteryzuje się bardzo wysokim potencjałem plonowania. Jest szczególnie polecana do uprawy w intensywnej technologii produkcji. Z uwagi na dużą wczesność i dobrą odporność na zakwaszenie gleby może być też uprawiana na słabszych stanowiskach.

Rzepak ozimy MONOLIT – polecany do produkcji na potrzeby przemysłu olejarskiego dzięki wysokiej zawartości tłuszczu i bardzo dobremu potencjałowi plonowania.

Kukurydza NK Nekta – charakteryzuje się wysokim potencjałem plonowania na ziarno, szybkim początkowym wzrostem roślin oraz bardzo dobrą zdrowotnością roślin i kolb.

Czosnek ORNAK – odmiana średnio późna, która charakteryzuje się dużą tolerancją polową na choroby. Polecana na świeży rynek oraz do przetwórstwa dla przemysłu spożywczego – zakładów przetwórstwa owocowo-warzywnego i mięsnego.

Burak ćwikłowy TYTUS – odmiana plenna, tolerancyjna na chwościka o gładkiej skórce, soczystym, bardzo dobrze wybarwionym i bardzo delikatnym miąższu. Polecany do bezpośredniego spożycia oraz dla przemysłu. Uzyskiwany plon to ponad 60 t/ha.

Pietruszka korzeniowa SONATA – odmiana plenna o dużym udziale plonu handlowego i ciemnym ulistnieniu. Doskonale się przechowuje, nie posiada tendencji do tworzenia ordzawień, wykazuje zwiększoną odporność na suszę.

Ogórek SOPLICA F1 –odmiana średnio wczesna, przeznaczona na kiszonki, charakteryzująca się dobrą odpornością na niekorzystne warunki atmosferyczne.

Papryka gruntowa CARYCA F1 – odmiana mieszańcowa, średnio wczesna, wykazuje bardzo małą skłonność do tworzenia owoców niekształtnych. Owoce charakteryzują się dość dużą masą, bardzo grubym miąższem i bardzo dobrym smakiem. Są średnio podatne na występowanie suchej zgnilizny wierzchołkowej.

Źródło: MTP