PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

KOMENTARZE DO TEKSTU:

lokokoko, nie! po wejściu do lunii, wymyślili warunki unijne dla małych zakładów takie same jak dla wielkich koncernów. maluchy nie dały rady się przystosować i musieli robić aut. gdzieś jeszcze rosja się w to wmieszala. sytuacja była podobną do tego jakbyś chciał bimber sprzedawać na legalu, musisz spełniać wymogi jak polmos.

arszczecin, 2012-04-06 15:27:08

najpierw nie mieli co ubijac potem zamykali, jak sie nie opłaca to sie nie utrzymuje, kaki myk,

kokoloko, 2012-04-06 14:46:53

lewar. zależy jakiego masz powiatowego, jaki kontrolę robi. u mnie lekarz jest ok. ale,podczas kontroli zaglada w każdy zakamarek. tu nie jest problemem niekolczykowac sztuk, problemem jest ze najpierw pozamykali zakłady małe a teraz nie ma gdzie ubijac.

arszczecin, 2012-04-06 14:39:07

Jem wołowinę, ostre noże mam, opasy HF x AA, przynajmniej 2 sztuki w roku, mam bydło i nie spowiadam się lekarzowi powiatowemu, bo gorszej szkoły od niego nie kończyłem, pozdrawiam serdecznie, smacznego

Lewar, 2012-04-06 14:28:44

ukasz, do tego najlepiej aby to była blondynka, z dużymi oczętami, miała 19 lat i lata doświadczeń.
lewar, chcieliśta demokracji to ją mamy. za komuny, jako dzieciak nie pamiętam smaku masła kupnego, kiełbasym, i coca coli

arszczecin, 2012-04-06 10:23:29

jescze zanim krowie łeb by ucieła musiała by posiadac uprawnienia na rzeznika i zgłosic do lekarza powiatowego , arimr i lekarza miejscowego porobic badania aktualną książeczke z sanepidu itd...

ukasz, 2012-04-06 09:51:00

To już w XXI wieku gospodynie noży nie mają żeby krowie łeb uciąć, pewnie i zamrażarki też nie ma żeby 300 kg mięsa przechowywać, a co dopiero przygotować wołowine kulinarną w kraju drobiu

Lewar, 2012-04-06 09:32:48

lewar, a gdzie tą wołowinę ubije? może sama, musiałaby zawieść do rzeźni zapłacić za badanie, poczekać aż ubiją i przywieźć półtusze do domu. w moim przypadku potrzebowałbym zrobić ok 550 km. do masarni i spowrotem mam 250-27o km, i za dwa dni po półtuszę tyle samo.
a kiedyś była rzeźnia w kazdej gminie

arszczecin, 2012-04-04 11:36:37

rolniczko na swieta zamiast kury zjedz wołowine

lewar, 2012-04-04 11:23:48

ja mam bydlo do sprzedania a cene daja taka jak jesienia gdzie tu zysk

rolniczka, 2012-04-03 16:07:08

co taki człek z ''pulsu biznasu'' może wiedzieć o Kowalskim

jarki, 2012-04-03 12:26:09

he he czasem te artykuły to pic na wode

ukasz, 2012-04-03 12:12:21

łał, cena bydła rzeźnego leci w dół, bo ludzi nie stać aby mięso kupować, cena mleka leci w dół, bo ludzi nie stać aby kupować nabiał, a tu piszę że podrożeje żeby "żeby zadowolić wysublimowany smak polskich klientów jedzących 3 kg wołowiny rocznie" no kurdę.
cena pójdzie w górę bo brakuje bydła, u nas w łunii

arszczecin, 2012-04-03 12:08:23



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

  • GORĄCE OFERTY:

  • GORĄCE OFERTY:

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

lokizom

To jaki jest ten rekord?

sapek

... może warto odświeżyć i tutaj coś... więc dziś zasiałem owies :)... sąsiedzi podejrzewam patrzyli na mnie jak na kosmitę u nas to dopiero...