PARTNERZY PORTALU
  • partner portalu farmer.pl
  • partner portalu farmer.pl
  • partner portalu farmer.pl
  • partner portalu farmer.pl

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

KOMENTARZE

  • Kalioo 2012-09-13 09:31:10
    W Polsce nie ma rynku i odpowiedniej promocji wykorzystania roślin strączkowych. Jeżeli powstanie rynek z dobrze funkcjonującym łańcuchem marketingowym, to jest szansa, że firmy paszowe także przekonają się do strączków.
  • Kalioo 2012-09-13 09:20:37
    Trudno jest całkowicie zastąpić śrutę sojową, ale jest wiele innych możliwości pozyskiwania białka roślinnego. Chociażby rośliny strączkowe, śruta i makuch rzepakowy. Wykorzystanie tych surowców w Polsce jest obecnie ograniczone.
  • nawigator 2012-09-12 21:23:25
    bo w uprawie jest duzo gatunkow lubinow o roznej zawartosci bialka z substancjami antyzywieniowymi. no oczywiscie trzeba jeszcze to zmielić. a jeszcze trzeba pamietac ze lubin trzeba bilansowac z inymi zrodlami bialka..... a soya przyjezdza wsypujesz i jest pasza......
  • jarki 2012-09-12 20:55:42
    Trzeba przekonać paszarnie do strączkowych

    ps. napiszcie czemu tak się bronią czy to z lenistwa czy z konieczności
  • Robi 2012-09-12 20:42:05
    A więc nie ma soi. No więc jak będzie z tymi mączkami do pasz?

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 54.80.68.137
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin serwisu

Zgłoś swoje propozycje zmian!


Dziękujemy za współpracę!