PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

KOMENTARZE DO TEKSTU:

Kwas propionowy nie zapobiega wtórnej fermentacji, tylko psuciu się kiszonki, za co odpowiedzialne są przede wszystki drożdże i pleśnie oraz bakterie tlenowe. Wtórna fermentacja nie jest związana z dostępem powietrza do kiszonki, jak się błędnie ciągle uważa, tylko z działalnością bakterii Clostridium w fazie stabilnej zakiszania, gdy stos kiszonkowy jest okryty. Prawidłowa nazwa bakterii kwasu propionowego to Propionibacterium.

zootechnik, 2014-12-02 20:33:23



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

arszczecin

Miwigos, aby to zrobić trzeba szyszke aut 

miwigos

Rząd  obieca że ASF zlikwiduje w 2019 roku oby,chodż mnie świnki mnie obchodzą  bezpośrednio ,ale pośrednio niestety tak