PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

KOMENTARZE DO TEKSTU:

Kwas propionowy nie zapobiega wtórnej fermentacji, tylko psuciu się kiszonki, za co odpowiedzialne są przede wszystki drożdże i pleśnie oraz bakterie tlenowe. Wtórna fermentacja nie jest związana z dostępem powietrza do kiszonki, jak się błędnie ciągle uważa, tylko z działalnością bakterii Clostridium w fazie stabilnej zakiszania, gdy stos kiszonkowy jest okryty. Prawidłowa nazwa bakterii kwasu propionowego to Propionibacterium.

zootechnik, 2014-12-02 20:33:23



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

  • GORĄCE OFERTY:

  • GORĄCE OFERTY:

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

jarki

Mnie tym razem ominęło na razie 

jarki

To fachowce od randapowatych powiedzcie mi ile powinienem dać litrów 360tki na groch  Bo właśnie opryskałem 3,5l + 5 kg...