PARTNERZY PORTALU partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

KOMENTARZE DO TEKSTU:

Kwas propionowy nie zapobiega wtórnej fermentacji, tylko psuciu się kiszonki, za co odpowiedzialne są przede wszystki drożdże i pleśnie oraz bakterie tlenowe. Wtórna fermentacja nie jest związana z dostępem powietrza do kiszonki, jak się błędnie ciągle uważa, tylko z działalnością bakterii Clostridium w fazie stabilnej zakiszania, gdy stos kiszonkowy jest okryty. Prawidłowa nazwa bakterii kwasu propionowego to Propionibacterium.

zootechnik, 2014-12-02 20:33:23



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

  • GORĄCE OFERTY:

  • GORĄCE OFERTY:

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

arszczecin

lokizom, będą kontrole. będą ....a talerzować bobów nie można

lokizom

Wątpię żeby były przepisy na to. Posiane, posiane, nawet po talerzowce może być i nikt nic nie zrobi. Ja akurat dbam ale prawda jest taka że tym co...