PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

KOMENTARZE DO TEKSTU:

Kwas propionowy nie zapobiega wtórnej fermentacji, tylko psuciu się kiszonki, za co odpowiedzialne są przede wszystki drożdże i pleśnie oraz bakterie tlenowe. Wtórna fermentacja nie jest związana z dostępem powietrza do kiszonki, jak się błędnie ciągle uważa, tylko z działalnością bakterii Clostridium w fazie stabilnej zakiszania, gdy stos kiszonkowy jest okryty. Prawidłowa nazwa bakterii kwasu propionowego to Propionibacterium.

zootechnik, 2014-12-02 20:33:23



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

  • GORĄCE OFERTY:

  • GORĄCE OFERTY:

    • Warszawa rynek komercyjny - lokale do wynajęcia
    • Rozprza rynek komercyjny - lokale do wynajęcia
    • Rozprza rynek komercyjny - lokale do wynajęcia
    • Wrocław rynek komercyjny - lokale do wynajęcia

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

lokizom

Wapno trzeba policzyc w cyklu jakim dajesz, np. 3 tony na 4 lata. Ja daję dużo bo około 5t na 4 lata ale takie gleby i ta gnojowica mocno...

przem

Pardon me. Nasiona 189 zł/ha, Skracałem już jest policzone (Toprex), Ubezpieczenia od gradu jeszcze nie wykupywałem więc nie wiem jaka cena,...