PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

KOMENTARZE DO TEKSTU:

Jeśli ten "wynalazek" polega na dodaniu oleju lnianego to ten "wynalazek" zepsuł wieprzowinę na 100%. Choroba żółtego tłuszczu - rzadki, żółty śmierdzący tłuszcz chora watroba, sece itp. To GRANDA

obrigado, 2015-04-14 12:06:02

Olej lniany jest 10 razy droższy od innych to i wieprzowina musi byc drożasza ale dlaczego sierdząca

olejnik, 2015-02-16 14:41:20

Skąd te dodatkowe antyoksydanty, jeśli olej lniany nie zawiera wit. E., krtóra jest najważn iejszym antyosydantem ?? Słonina wieprzowa mui być twarda i biała a nie żóła i miękka a po siemieniu i po oleju lnianym musi byc rzadka żóta i ŚMIREDZACA

Blady Julek, 2015-01-23 11:32:53

-- w 90 - latach , przedstawiłem młodemu rolnikowi z POMORZA , k, Debrzna , NOWE ŻYWIENIE świn ,, przyjeżdzały wycieczki , żywienie spotało się z szerokim zaintresowaniem ,, -- żywienie piskląt ,, są podatne na choroby ,to rutynowo podawane antybiotyki biologiczne ,profilaktyczne ,, przy 300 , ubyktki mechaniczne , inne 0 % -- żywienie kur niosek ,, ,, nowa pasza ,,koszt nic ,,, to technologie z natury ,, a natura ma doskonałe rozwiążania i tanie , jak poprawa walorów mięsa ,, to już walory lecznicze produktów i miliony pacjentów czekają , nikt nie pomyślał by dietą leczyć , ,

ATEM, 2015-01-21 09:57:27

Pewnie w następnym tygodniu , Rosja zniesie embargo dla Niemiec i Włoch, a nasz przemądrzały minister będzie walił głupa i cieszył Polaków jaki mamy dobrobyt i wzrost dochodów.

pastuszakstanisaw@gmail.com, 2015-01-20 21:30:11

To nie żaden wynalazek. Żywienie świń siemieniem lnianym to niejadlane mięso i tłuszcz, nienadajace sie do jedzenia ani przechowywania, a finasowanie takie pomysłu to przestępstwo gospodarcze .

Ulala, 2015-01-20 20:36:57

Olej lniany zawiera aż 60% kwasu tłuszczowego linolenowego dlatego jest dobry do produkcji linoleum, pokostu farby olejnej a nie do żywienia świń. To nie jest żadna innowacja i nie żadna Biożywność tylko fałszowanie żywności.Olej lniany jest 10 razy droższy od innych.

Tadeusz, 2015-01-20 20:24:12

"zawierają natomiast dodatkowe antyoksydanty i więcej tłuszczów nienasyconych kosztem nienasyconych - mówi prof..." podejrzewam, że pierwsze z wymienionych tłuszczy już się nasyciły. Kto jednak wie, co autor miał na myśli? :)

Podejrzliwy, 2015-01-20 19:11:38

Coś się Pani profesor Agnieszce Wierzbickiej te tłuszcze nienasycone z nienasyconymi pomieszały!!! cytat :
"Opracowane przez nas technologie sprawiają, że mięso i wyroby są o 40 proc. mniej kaloryczne, mają o połowę mniej soli, zawierają natomiast dodatkowe antyoksydanty i więcej tłuszczów nienasyconych kosztem nienasyconych ".

Polecam Pani prof. Wierzbickiej dobrą ,zdrową, jędrną, białą słoninę! Po niej myśli się precyzyjnie!

amator słoniny, 2015-01-20 18:49:04

A kogo to interesuje, że jest to technologia zdrowsza? Dziś tylko ceną się konkuruje. Takie mamy chore czasy. Najważniejsze, zeby zakład mięsny kupił tanio, a potem się doleje wody, żelatynki, i nic się nie zmarnuje, a w sklepie kiełbaska 20,00 zł. Kto zrobi z tym porządek kiedykolwiek?

Rolnik, 2015-01-20 09:03:25



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

  • GORĄCE OFERTY:

  • GORĄCE OFERTY:

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

witch5

Doyebało 30mm i tym sposobem od marca do dziś nazbierało się 250mm . Szkoda że tylko że to właśnie lipiec przyczynił się do osiągnięcia tego w...