PARTNERZY PORTALU
  • partner portalu farmer.pl
  • partner portalu farmer.pl
  • partner portalu farmer.pl
  • partner portalu farmer.pl

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

KOMENTARZE

  • T.B. 2015-05-14 09:17:32
    @Droga redakcjo. Artykuł o tym, że coś gdzieś powstało, w jakimś celu, chroniony prawem autorskim (śmiech).
    Popularyzacja hodowli bydła na wołowinę kulinarną ma na celu zapewnienie zbytu drogich 200 kg odsadków i jałówek hodowlanych, bez żadnych gwarancji opłacalnej sprzedaży bydła rzeźnego. Jak dotąd nie spotkałem się z osobnym cennikiem dla bydła miesnego rasowego na wołowinę tzw. kulinarną. Jest cena za hf i cena za bydło mieśne (od -do). W klasyfikacji poubojowej różnic również nie zauważyłem.
  • karol 2015-05-14 07:28:59
    Hereford to najliczniejsza rasa bydła mięsnego na świecie, dlaczego ? Ponieważ hodowcy wiedzą, że mięso z hereforda jest poszukiwane i to w dobrej cenie. Zatem przyszłość ma ta rasa, której wołowina jest najchętniej zjadana co gwarantuje opłacalność hodowli. U mnie już byli handlarze po jałówki HH płacąc 9,5 tys za sztukę ale im nie sprzedałem bo to moja przyszłość.
  • tomi21 2015-05-13 21:23:49
    dlaczego hereford nie ma przyszłości, ??/
  • Kułak 2015-05-13 17:43:54
    Wszyscy ,którzy likwidują bydło mleczne ,powinni przejsc na mięsne !!!maja obory i paszę ,a pracy mniej i zyski porownywalne !!!
  • smakosz 2015-05-13 17:13:00
    Wołowina jest droga, to i spożycie jest małe.
  • Kułak 2015-05-13 16:47:13
    W naszych warunkach klimatyczno-glebowych ,a więc i zdrowotnych ,najlepszy jest dolew krwi tej rasy do polskiego bydła czerwonego.Takie mieszańce są odporne i bardzo mięsne!!!
  • kokoloko 2015-05-13 14:17:18
    zapraszam na www.olefarms.com
  • Marcin 2015-05-13 13:43:21
    Istotne jest to, że hodowcy Hereforda chcą działać razem to ich biznes i energia oby im się udało!!!
  • andrew 2015-05-13 11:18:20
    hereford nie ma przyszłości, szkoda energii na promowanie tej rasy....
  • hodowca 32 2015-05-13 10:19:38
    jak prorynkowe działanie to jestem bardzo za :) i fajnie że kucharze się połapali jaka wołowinka jest najlepsza

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 54.80.82.9
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin serwisu

Zgłoś swoje propozycje zmian!


Dziękujemy za współpracę!