PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

KOMENTARZE DO TEKSTU:

a asf wykryto, a Niemiec jeszcze nie wykrył. Ci co mieli to już nie wykrywają. My lubimy coś wykryć.

rolnik podlaski, 2015-07-31 20:40:26

w Polsce dioksyn nie wykryto i nikt nie wykryje tym się róznimy od Niemiec

emigrant, 2015-07-30 12:29:00

klient jakość mięsa zachodniego super kontrolowane ? , dwa lata temu była w niemcowni afera z dioksynami i jak myślisz gdzie to mięso przyjechało , a na cudownych duńskich fermach gronkowiec szaleje że głowa mała oczywiście u nas są też afery z mięsem ale to wina przetwórców a nie rolnika i na znacznie mniejszą skalę

zxc, 2015-07-30 10:51:15

do szczery nie nazywaj klienta durniem bo z niego zyjesz i sie utrzymujesz-frajerze,jeszcze bierzesz z jego podatków dopłaty dla siebie i swoich dzieci tzn okradasz jego dzieci

klient2, 2015-07-30 06:59:41

wszyscy stosujecie to samo co na zachodzie dokładnie to samo wiec bez picu,tak samo jest to nie obojetne dla zdrowia jak mieso z importu z tym ze tam lepiej kontrolowane wiec bez picu,co do warzyw czemu gniją-zastanów sie człowieku co piszesz,nikt w Polsce nie wierz w tzw polska zdrowa żywność to mit i propaganda,ta sama chemia co na zachodzie bo te same metody wytwarzania,zdrowa zywność jest tam gdzie stosuje się 20 kg nawozu/ha a nie 200 kg/ha jak w Polsce i na zachodzie

klient, 2015-07-30 06:44:01

durniowi nie wytłumaczysz choćbyś nie wiem jak argumentował. Nie ma co się trudzić wie swoje to niech żyje we własnym świecie

szczery, 2015-07-30 01:52:15

Facet ma coś nie tak z głową ,jestem małym hodowcą cykl zamknięty do 400 sztuk rocznie ,śruta swoja + białko ,zero antybiotyków ,sterydów i hormonów wzrostu ,niech mi tu nie truje że nie ma kontroli ,lekarz weterynarii bywa u mnie 3 razy w miesiącu ,przeważnie przy kastrowaniu i czasami jak któraś sztuka przy choruje ,a le to rzadkie przypadki ,,odpukać ,,,nie rozumiem jego zawiści ,,nawet farmerzy którzy Duńczyka hodują przyjeżdżają do mnie po kabana dla siebie ,,,facet ty się lecz na głowę to nie jest ta wieś co była kiedyś ,genetyka tuczników też postępuje ,,,a co do mięsa to uważam że nasza rodzima hodowla jest najlepsza ,i posiadamy najsmaczniejsze mięso w Europie ,o ile producent tego nie spierdzieli ...i tyle na temat ....

rolnik, 2015-07-29 21:07:57

Mylisz się jak lekko gnije to znaczy, że nie jest złe a jak leży bez niczego 2 tygodnie, omijać toto szerokim łukiem- sama chemia. A pytasz czemu taka teraz chemia w masowej produkcji a bo jest wygodniejsza i przede wszystkim dużo tańsza od najemnej siły roboczej- dawniej się motyczkowało cebulkę, buraczki itp. a teraz walą oprysk i z głowy, no przynajmniej teoretycznie. Do tego swoje dosypuje i ostro przemysłowe przetwórstwo bo produkt ma długo leżeć w magazynie i na półce sklepowej no i w rezultacie masz swoje zdrowie na widelcu a raczej na włosku.

smoku, 2015-07-29 18:32:16

argumenty sa takie że na targowisku kupuje polska kapustę która po 3 dniach gnije-od czego pytam się to samo marchew czy cebula,polska zdrowa zywność-kpiny jakieś

klient, 2015-07-29 17:23:22

Widać z trollem nie wygrasz na prawdziwe argumenty , jeszcze jedno dla twojej wiadomości Niemcy bardzo chętnie kupują mięso z Polskiej maciory na tak zwane produkty luksusowe.

zxc, 2015-07-29 17:07:16

poski rolnik i jego zdrowa zywność to mit na potrzeby propagandy PSL-u,hodowane są na tym samym co na zachodzie a chemizacja pol i srodków na opryski taka sama bajkopisarze,tam jest jednak wieksza kontrola żywności przez nadzór sanitarny my jestesmy postrzegani jak inny kraj zza Odry

klient, 2015-07-29 16:31:19

klient co ty mowisz myslisz ze jak zachodnie to dobrze karmione -maja wieksza chemizacje upraw, wiecej zywienia na mokro - odpadam ze spozywki u nas w wiekszosci jeszcze elegancki tucz zbozowy, produkujemy swietna swinie, zdrowa i rowniez kontrolowana i wcale nie jest tlusta bo na to wplynela juz dawno hodowla i jej postep wiec puknij sie w glowe.
swinie sa normalne zdrowe i swietnej jakosci nie za tluste nie za grube -to co pożniej robi z nim przedsiebiorca nie zalezy od rolnika

supermarket, 2015-07-29 15:44:41

klient każdy na wsi wie że świnie karmione są wyłącznie solą drogową lub jajkami . A te twoje cudowne zachodnie mają tyle antybiotyków ile pierwiastków w tablicy mandelejewa , nakarmione jeszcze nie wiadomo czym. W Polsce rolnik bazuje głównie na własnym zbożu i jedynie stosuje minimalne dawki białka i innych dodatków oczywiście nie dotyczy to produkcji fermowej.

zxc, 2015-07-29 15:25:06

tłustego i przerośniętego,wolę chude i karmione kontrolowana pasza dunskie,ciekawe czym karmi się nasze tuczniki,o aferze z solą słyszałeś?a jaja w proszku słyszałeś?

klient, 2015-07-29 14:30:30

co ty mowisz klient starą świnie niby z gospodarstwa wypychaja rolnicy, moze jeszcze mrozona???? rolnik w zaden sposob nie decyduje o tym co i kiedy zakalad miesny wypuszcza na rynek, dla niewtajemniczonych rolnik sprzedaje Żywego tucznika :))))

supermarket, 2015-07-29 14:06:50



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

jarki

W tej fazie to już nie oszczędzam i nie kombinuję  Daję około 7l/ha znanej odżywki azotowej (36 extra) zabieg jest powtarzany ...

mieto35

Co można dać bezpiecznie z mikro na liść flagowy?