PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

KOMENTARZE DO TEKSTU:

https://www.youtube.com/watch?v=bCQLoVFkUwI&index=7&list=PLpniJUeAKfupMAobWOtCvEmjosZiPX07S

ALL ABOUT THAT BEEF, 2015-11-03 21:52:01

dobra wołowina u nas za 21 zeta za kilo jeszcze ciepła prosto z uboju .czesto kupuje bo dodaje do kiełbaski tak 15 kilo na swinie 150 kilo .kiełbaske sam robie bo tej ze sklepu to nawet pies nie chce jesc

rolnik6666, 2015-11-03 20:03:04

Drań ludzie z :) wypasionych autek jedliby wołowinkę tylko nawet nie wiedzą, że jest taka...albo im się nie chce motać w kuchni , wygodniej parówę.
A od moich trocin to się odwal....oczywiście sypię się ze starości..:)

Przyrządzenie wołowinki jest krótkie (5minut)...grunt to dobry piekarnik 230 C dwie zdrowaśki i...gotowe.....a jeśli chwilkę przed... dłużej nabierała smaku to....mmmm.
Oczywiście kosztuje ....oczywiście nie dla każdego...ale jak ktoś chce kupić to...nie ma.....tylko w środę rano bywa szansa na .....nie w każdą....nawet jak zamówię.....
Znam przynajmniej kilka kobitek które nie maj pojęcia jak się robi ....myślą, ze należy przyrządzać kilka godzin .....wiec omijają szerokim łukiem ...brak promocji .....i informacji....
W myśl zasady...nieznane to trudne....
Kiełbaskę jem bez sztucznego białka.....a w ogóle to jadam więcej warzyw a jeśli białko to niewiele ....:):):) jest ekonomiczniej...
.:):).....warzywa kosztują kilka razy tyle co te w sklepie (jak hf)...bo to manufaktura a mój czas cenny zabierany produkcji i zawsze po godzinach (wiec 2x tyle za godzinę pracy :).
Już się ciesze, że za dwa tygodnie znowu będzie pachnieć chlebem ...tyle nazbierałam orzechów włoskich dorzuci się kilka garstek ....a ten miodowy z prawdziwym miodem....
Jak myślisz ile kosztuje taki bochenek chlebka..jak z wołowiną kilka razy tyle....:) mnie sporo przyjemnej pracy....a Ciebie w sklepie nie wiem czy za dychę bocheneczek by obstał...więc do pracy .....po godzinach to zjesz jedzonko nie paszę.....:):)....
A to Drań :) wie, co zetka jada......
A wszystko to przez brak ochrony naturalnej żywności...u nas jeszcze dostępnej...za kilka lat....klapa...sama pasza....czas się ocknąć dla zdrowia.
......leki droższe .....sposób odżywiania wyniosłam z domu rodzinnego...:)jedzenie jest najlepszym lekarstwem......
:) baca pozdrawiam Cię wiesz najwięcej o tych ślicznych krowach na tym portalu....to jest bezdyskusyjne.
Oczywiście z tymi odwiedzinami będzie trudno..:) jakby co bez chlebka nie jadę..(krówki nie będziemy) ...to zdanie do potwierdzenia towarzystwo wzajemnej adoracji....pozdrów żonę wrzuć przepis jakiś fajny, wyciągnij od niej :).

z..,, 2015-11-03 19:45:04

fajna dyskusja :) wazne ze steki z hereforda w Warszawie sprzedaja po 160 zł/kg wiec warto hodować

karol 32, 2015-11-03 18:26:48

@arszczecin baca ma wiedze w tym temacie?? taka sama jak ty czyli zerowa bo obaj piszecie bez sensu plus @Z i paranoja totalna . I tacy ludzie chca naprawiac rolnictwo a potem sie dziwic ze rolnika kazdy kopie w tyłek ale jak ma nie kopac jak tacy ZNAFCY . Wypowiadam sie bo siedze w tym temacie osły a wy towarzystwo wzajemnej adoracji piszecie głupoty ze nie da sie tego czytac . co tepy naród to kupi?? jak widac nie wszyscy bo imen i ukasz maja odmienne zdanie od was. Oczywiscie ze rynek jest rózny ale ty Z masz w głowie trociny zamiast mózgu bo rynek pochłania 2kg na osobe!! co bedziesz sama zrec zeby podniesc ten wskaznik?? a moze wtłoczysz pałką arszczecinowi i bacy?? skoro takie wypasione autka to dlaczego nie jedza wołowiny?? kilo poledwicy kosztuje około 100zł jak chcesz jesc dobre to płac, dlaczego tego nie robisz?? nawet nie jesz tego po 20 zł. Kiedys dodawało sie wołowine do kiełbas a dzis zrecie białko sztuczne gdzie z 1kg wychodzi prawie 2 dotarło???

Dr ań, 2015-11-02 19:06:51

Ukaniu, widzę ze gdy czas byl na jezyk polski w szkole uczęszczać ty wolales fajny film w tv obejrzeć ;)
przeczytaj proszę jeszcze raz. :)

arszczecin, 2015-11-02 17:50:00

@ar to ty pół niemcem jestes i wszystko jasne dlaczego tak postepujesz

ukasz, 2015-11-02 16:45:18

Rynek jest ...różny ..punkt widzenia zależy od punktu siedzenia....jak jadę do warszawki i widzę na ulicy wypasione autka....myślę, że kilo wołóweczki w siateczce ...nie jest problemem....
Średnia w agencji w centrali bodaj 6tys zł...

z..,, 2015-11-01 22:03:26

imen witaj w klubie. miałem we wsi masarnie. zamknięto ją wymogami przed unijnymi.
najciekawsze jest to że od 14 lat mam krowy. I przez te 14 lat jadłem wołowinę może 5 razy. Zrazy. Pycha. Kupiona oczywiście w sklepie.

Baca ma wiedzę i doświadczenie w tym temacie , i nie powiinniśmy go szturchać.

arszczecin, 2015-11-01 22:00:46

@arszczecin w mojej okolicy zamknięto wszystkie małe masarnie speudo masaże ubijają świnie w takich warunkach że cud że okoliczna ludność jeszcze żyje a tu niektórzy liczą że ktoś pozwoli im ubijać byki to jest biznes który ma być pod kontrolą .Nie ma problemu kupić dobrej wołowiny w sklepie nie te czasy problem jest tylko to że ludzie nie mają pieniędzy.

imen, 2015-11-01 21:31:08

Imen, masz racje ale nie do konca. Posłużę sie przykladem. Moja matka zyje z renty krus, wiec cudow nie ma. Jadac do niej w odwiedziny potrafi przygotować 20 porcji żarcia, na 5 osób. Na tłumaczenie po cholerę tyle mówi a jak wnusiom nie bedzie smakować kurak, to wezma schabowego etc. Na odpowiedź ze jak nie bedzie smakowac to wnusie pojada do domu głodne matka nie chce sie zgodzic. A za chwile slychac ze bida w domu.
Drugi przypadek. Babcia ze strony zony jest Niemka, została na tym terenie po wojnie. Gdy sie do niej jedzie, trzeba sie wcześniej awizowac, dzwoni chwile przed wyjazdem z pytaniem w ila jedzieta bo nie wie ile wody wstawić na herbatę. Jak bedzie 5 osob wstawi 5 porcji wody. A najlepsze jest to ze kazdy sie z tego zachowania babci śmieje, a nie moze zrozumiec ze to niemiecki ornung.
Zbyt duzo zywnosci marnujemy, i m.in dlatego nie stac nas na lepsze żarcie .

arszczecin, 2015-11-01 21:19:40

http://www.mniammniam.com/Wolowina___vademecum_wiadomosci-667a.html

imen, 2015-11-01 21:18:38

Odezwał się baca mądry inaczej tylko jego towar się liczy i jego g.pa. Tacy są najgorsi nie widzą innych tylko ja się liczę. On nie zrozumie tego co ma mleko ani tego co kury czy świnie. Bamber zasrany się znalazł.

mleczarz , 2015-11-01 21:18:34

Skad wiadomo czy w sklepach jest stare mieso czy po młodych bykach?? znam, sie tyroche na wołowinie ale takiej wiedzy nie posiadam

miastowa, 2015-11-01 21:10:20

ty zet juz lepiej sie nie odzywaj , twoje madrosci znamy , tylko czy to madrosc czy wymadrzanie sie?? bo piszesz bez ładu i składu , moze doucz sie i dopiero pisz!! jak ludzi nie stac to kupia parówki by przezyc sieroto

bild, 2015-11-01 20:56:58



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

przem

@DaymonDzięki wielkie za pomoc 

Daymon

@przem przed nazwa użytkownija zawsze wstawiaj ten znaczek @