PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

KOMENTARZE DO TEKSTU:

Niech wesprze państwo bo będzie bieda

ŚWYNIORZ, 2015-12-07 16:48:56

Trojak @ no ale żeby dać nawet temu przysłowiowemu kucharzowi to trzeba mieć też jakąś kaskę a tej nikt z pracy za 6 czy nawet 12 zł netto na 1h realnie mieć nie będzie no i wybór faktyczny a nie tylko w teorii czyli na półce w sklepie i mieć pewność, że sklep nie kłamie. Niestety w Polsce nie ma takiego systemu oszust na oszuście siedzi, wszędzie układy, łapówy a ludzi gnębi bieda i wyzysk. Na zachodzie po prostu więcej ludzi zarabia godnie i mogą sobie na dobrą żywność pozwolić. U nas "mądre" głowy ciągle deliberują dlaczego jemy ileś razy mniej wołowiny niż na zachodzie bo na pewno nie z biedy. No jasne pewnie dlatego, że nie lubią i uwielbiają schemizowany ale tańszy drób- paranoja.

smoku, 2015-12-06 21:41:35

I nie porównujmy duńskiego czy niemieckiego tucznika z tym z polskiego gospodarstwa co ma 100, 200 czy 300 sztuk na rok. Bo to duże nieporozumienie.
Tyle w temacie!

rolnik, 2015-12-06 20:20:00

DO FLORKA.
Cena u rolnika byłaby taka sama co w sklepie bo omija się najwięcej na tym biznesie zarabiających (czytaj okradających nas i was).
Zacznij myśleć chłopie.

rolnik, 2015-12-06 20:16:59

a ty florek to czyj nie nasz???

nick, 2015-12-06 19:31:46

trzeba pozbyc sie z Polski agri plusa corki amerykanskiego shmitfilda ,w 90% to ten moloch odpowiada za chemiczne mieso to jest najwieksza hiena na polskim rynku miesa

ziutek, 2015-12-06 19:29:23

Jak to mówią nie dasz kucharzowi to dasz lekarzowi , nie dasz lekarzowi to dasz grabarzowi i po temacie !!!!

Trojak, 2015-12-06 13:40:35

90% chyba florkowej rodziny.

łysy, 2015-12-06 08:58:54

Moi drodzy rodacy z miasta. Powinniście już dobrze wiedzieć, dlaczego my nie możemy wam w domu sprzedać jajka i swojskiej kiełbaski ( wbrew temu co głoszą wielkie hasła w ustawach o sprzedaży bezpośredniej dla zamydlenia waszych i naszych oczu).
Bo to nie Austria czy inny kraj, jakbyśmy mogli wam wszystko na legalu sprzedać to nie kupowalibyście sklepowej trucizny. Moja szynka wędzona w domu leży w lodówce już 3 tygodnie i dalej jest świeża i pachnąca. A to co musicie kupić w sklepie "rośnie" po kilku dniach. Pamiętajcie na Boga, rolnik to nie jest wasz wróg!!!!!!!!!!

rolnik, 2015-12-05 20:37:22

adaś ma racje. trzeba etykietowac co jest wyrobem z mięsa a co jest wyrobem miesopodobnym

łysy, 2015-12-05 11:42:18

Gratuluje! Panie Plk. larum graja. Polska w niebezpieczenstwie. Hieny szarpia kraj ze wszystkich mozliwych stron.

mow mi, 2015-12-05 11:14:06

Sraty taty. Jakie wsparcie. Kto ma zjeść te świnie, jak w większości wędlin jest 40-60% mięsa, reszta to woda i chemikalia? Trzeba zmienić normy i powrócić do wyrobów z mięsa. Cała reszta to okłamywanie ludzi.

Adaś, 2015-12-05 10:54:10



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

Pałuczanin81

@R-w-jak to mawia mój synuś:"A cio nie wolno?"(się chwalić) Osobiście czekam też na WIELKOPOLSKI wynik :)   :D

R-w

4 będzie, ale raczej między bajki można włożyć przechwałki które pojawią się za jakieś 10 dni ;) Jak nie będzie to wyjeżdżam z pola i...