PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

KOMENTARZE DO TEKSTU:

Obejrzyjcie program Tydzień z 21.02.2016 i ruszcie głową , Polski Alarm Smogowy, wszystko co rolnik będzie produkował na swoim malutkim podwórku MOŻE być skażone - właśnie tak się robi "reklamę" otwartej sprzedaży bezpośredniej! Po to są te badania, tylko jakoś nikt nie bada wyrobów mlecznych i mięsnych, które są produkowane na masową skalę dla ludzi.

rolnik, 2016-02-21 08:52:04

No, to dziwne, że na miesiąc przed Wielkanocą pojawiają się artykuły "chwalące" jaja z klatki... KTO TO OPŁACIŁ?

Zjawy, 2016-02-19 18:45:15

10 lat hoduję kury ( zielononóżki kuropatwiane) karmię je tylko pszenicą, otrębami, warzywami i owocami najczęściej jabłka i winogrona bo najbardziej lubią (cytrusów praktycznie nie tykają, może czasem jakąś słodszą mandarynkę ), czasem jakieś resztki z obiadu, jogurty, sery, kefiry, dodaję zioła i powiem tak: na myśl o kupnym jajku robi mi się nie dobrze ale jak się już zmuszę to różnicy praktycznie nie widzę żadnej ani w smaku ani w wyglądzie ( chociaż w kupnym najczęściej żółtka są bardziej żółto pomarańczowe)

PanPuerto, 2016-02-18 22:36:05

jaja wiejskie w zadnym stopniu nie są ekologiczne w pełnym tego słowa znaczeniu...jajka ekologicznie z ekologicznego chowu a jajka wiejskie z wolnego chowu to dwie różne rzeczy jak Pis i PO... JAJKA ZE WSI NIE SĄ EKOLOGICZNE. czesto to jeszcze gorszy syf niz te fermowe.. ciekaw ile znawców i zwolenników jaj wiejskich od babci z podwórka żre te jajka które są zaplodnione... i jajecznica z zarodkeim ;p

jajcarz , 2016-02-18 16:37:01

ja mieszkam pod krakowem wiec napisze tylko ze ekolodzy maja racje, kto nie mieszka w malopolsce zachodniej i gorach ten nie ma pojecia jak wyglada smog

jacus, 2016-02-17 21:51:56

Jajka od kur z wolnego wybiegu hodowanych na wsi sa najlepsze pod każdym względem

Janekanek, 2016-02-17 20:02:00

Tak działa propaganda.

ja, 2016-02-17 17:00:16

Jeżeli kury nioski karmione są taka samą karmą, to ich jaja są jednakowo "zdrowe" bez względu na sposób chowu. My od kilku lat kupujemy jaja od kur żywionych jak za dawnych lat i tych sklepowych już nie jesteśmy w stanie zjeść.
Inną sprawą jest co robią instytucje odpowiedzialne za bezpieczeństwo żywności w Polsce? Afery odkrywają dziennikarze.

aska, 2016-02-17 15:51:24

walcząc ze smogiem rozwalili ekologów i wsparli fermy;] tylko pogratulować; obojętnie kto za tym stoi i za ile - to minrol powinien wyjaśnić sytuację oraz wprowadzić narzędzia utrudniające taką nagonkę i "badania" nie mające nic wspólnego z nauką

kissmy..., 2016-02-17 11:06:15



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

Daymon

tylko że one nie widziały azotu,tyko lubofoska przed posadzeniem

grzegorzsoł

 U mnie podobne objawy występują   na  miejscach gdzie  była  pryzma  obornika, przenawożenie azotem przy...