PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

KOMENTARZE DO TEKSTU:

Prawda leży po środku. Genetyka jest ważna i równie ważne żywienie. Mięso z czystorasowego czy mieszańca karmionego z udziałem cebuli albo innymi tego typu dodatkami nie będzie smakowite. Ale tego problemu nie rozwiąże ani czysta rasa ani oglądanie tuszy tylko właściwe żywienie.

Józef, 2016-03-10 10:57:12

A Europie i na świecie produkcja wołowiny z bydła czystorasowego to nisza. Tylko Francja (LM i CH) i Belgia (BB) opierają produkcję mięsa wołowego o stada czystych ras. Europa i świat prowadzą chów bydła na mięso w oparciu o mieszańce i sobie radzą. W USA, Australi ocenia się jakość mięsa na podstawie tuszy a nie żywca. Włosi kiedy kupują ćwierci z polski patrzą na jak wyglądają półtuszę lub ćwierci a nie pytają jaka była rasa.

Obserwator, 2016-03-10 09:08:57

Bardzo dobrze ten Pan mówi ! przecież jabłka też są różne, jedne na sok inne na szarlotkę a jeszcze inne do smacznej konsumcji :) więc i w sklepie kupując wołowinę powinno być napisane z jakiej rasy i do czego się nadaje bo nie wszyscy jeszcze wiemy

Wojciech K., 2016-03-09 10:18:15



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

Marecki

@Lokizom, jak tam u Ciebie? U mnie 3 litry spadły. Zawsze coś. 

jarki

W tej fazie to już nie oszczędzam i nie kombinuję  Daję około 7l/ha znanej odżywki azotowej (36 extra) zabieg jest powtarzany ...