PARTNERZY PORTALU
  • partner portalu farmer.pl
  • partner portalu farmer.pl
  • partner portalu farmer.pl
  • partner portalu farmer.pl

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

KOMENTARZE

  • kissmy... 2016-05-21 13:15:53
    bardzo fajny artykuł, niestety w obszarze mikrobiologii jesteśmy chyba ostro z tyłu, dopiero w tym sezonie pojawiły się bakterie symbiotyczne w płynnej pożywce, niestety ich dobór wydaje się wyszukany, gdyż nitroflora występuje w wersji dla soi i soczewicy, a tymczasem soja potrzebuje Bradyhizobium japonicum a soczewica Rhizobium leguminosarum bv. viciae i skąd mamy wiedzieć jaki szczepy są w środku? informuje o tym tylko BASF i w HiStick znajduje się szczep Sinorhizobium meliloti czyli jest to produkt dopasowany do lucerny i nostrzyku, także żeby być rolnikiem trzeba być również mikrobiologiem, a przynajmniej posiadać mikroskop i wiedzę na temat bakterii, wielka szkoda - mamy wiele instytutów i uczelni wyższych, ale potrzebują chyba stymulacji #dobrazmiana

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 54.80.82.9
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin serwisu

Zgłoś swoje propozycje zmian!


Dziękujemy za współpracę!