PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

KOMENTARZE DO TEKSTU:

Nakręca koszty ZM Silesia kupując droższe ale nie lepsze mięso w Niemczech i Dani , dawno powinien przestać opowiadać takie bzdury na temat Polskich pólusz wieprzowych.Leje wodę aż mokro , bo siedzi w kieszeni zachodnich banków i musi kupować droższe zachodnie półtuszem .A patriotyzmu w jego gatce i mysleniu tyle , ile wody w mące !!!!!!

OBSERWATOR, 2016-05-28 09:44:19

Wolę kupić surowe mięso, przyprawić je ziołami i upiec niż kupować gotowe, smarowane płynem wędzarniczym,nastrzykiwane solanką i mlekiem sojowym. Azotanów jeść nie muszę, szara barwa pieczeni czy wędzonki mi nie przeszkadza.

ja, 2016-05-27 16:35:13

..bzdury gada. Nas hodowców została już tylko garstka, zostali najwytrwalsi, umiejący liczyć złotówki-także paszę. Ostała się naprawdę elita. Mamy jakość i ilość. Młody ,pewnie rzutki prezes oczekuje od nas tego. Tylko niech nam zapłaci tak jak płaci w Niemczech farmerowi. Z kosztem transportu daje tam 120 zł za świnię więcej. Tak więc to nie jest dobre zarządzanie zakładem- to jest złe zarządzanie.

Klemens, 2016-05-26 21:53:01

Zakłady mięsne nie są bez winy, ale warto też popatrzeć na siebie. A tutaj też nie jest najlepiej. Surowca mamy sporo, ale co z tego, kiedy ciężko zapewnić zakładom duże, wyrównane partie towaru. Trzeba w końcu zrozumieć, że przetwórca woli kupić towar ciut gorszy/droższy, ale wyrównany - nie bawić się w standaryzowanie na linii produkcyjnej, bo to problematyczne i kosztowne. Niestety polska hodowla na razie nie jest w stanie tego zapewnić.

Co do narzekania, że ludzie sami robią wędzonki - jakby jakość produktu w sklepie była odpowiednia i w realnej cenie, to nikt w domu by nie robił, więc tutaj wina w 100% po stronie przetwórców, a może raczej sieci handlowych i pędu do produkcji taniej i żałosnej jakościowo.

ja, 2016-05-26 21:32:07

Czas na restrukturyzację zakładów mięsnych na importowanym daleko nie zajadą będzie plajta , panowie prezesi zakładów mleczarskich jak dobijecie producentów mleka to też czeka was taki los, sprowadzanie surowca a potem plajta . Dziś rolnik nie taki głupi za darmo nie będzie produkował.

imen, 2016-05-26 13:00:37

czy polska czy zagraniczna jakość to jest to samo, tylozyna, kreatyna i do przodu :)

farm685dt, 2016-05-26 10:15:18

Kajman, dobrze powiedziane. Nawet bardzo dobrze.

gienek, 2016-05-25 21:14:32

Gościu nie pieprz głupot że polska wieprzowina jest gorszej jakości, jest dużo lepszej jakości niż ten zagraniczny shit! He sprzedaż wedzonek umarła bo chcieliście z zagranicznego gówna zrobić polską wedzonkę a tak sie nie da, ciraz wiecej osób patrzy na skład a wy pchacie jakies e155 e158 i wsztstko inne oprócz mięsa!

Kajman, 2016-05-25 21:06:19



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

  • GORĄCE OFERTY:

  • GORĄCE OFERTY:

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

maslak88

Wiesz co, ja jadę jaką popadnie, akurat moja prasa bierze wszystkie. Wiem, że w Sipmach są trochę problemy z niektórymi siatkami