PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

KOMENTARZE DO TEKSTU:

Nakręca koszty ZM Silesia kupując droższe ale nie lepsze mięso w Niemczech i Dani , dawno powinien przestać opowiadać takie bzdury na temat Polskich pólusz wieprzowych.Leje wodę aż mokro , bo siedzi w kieszeni zachodnich banków i musi kupować droższe zachodnie półtuszem .A patriotyzmu w jego gatce i mysleniu tyle , ile wody w mące !!!!!!

OBSERWATOR, 2016-05-28 09:44:19

Wolę kupić surowe mięso, przyprawić je ziołami i upiec niż kupować gotowe, smarowane płynem wędzarniczym,nastrzykiwane solanką i mlekiem sojowym. Azotanów jeść nie muszę, szara barwa pieczeni czy wędzonki mi nie przeszkadza.

ja, 2016-05-27 16:35:13

..bzdury gada. Nas hodowców została już tylko garstka, zostali najwytrwalsi, umiejący liczyć złotówki-także paszę. Ostała się naprawdę elita. Mamy jakość i ilość. Młody ,pewnie rzutki prezes oczekuje od nas tego. Tylko niech nam zapłaci tak jak płaci w Niemczech farmerowi. Z kosztem transportu daje tam 120 zł za świnię więcej. Tak więc to nie jest dobre zarządzanie zakładem- to jest złe zarządzanie.

Klemens, 2016-05-26 21:53:01

Zakłady mięsne nie są bez winy, ale warto też popatrzeć na siebie. A tutaj też nie jest najlepiej. Surowca mamy sporo, ale co z tego, kiedy ciężko zapewnić zakładom duże, wyrównane partie towaru. Trzeba w końcu zrozumieć, że przetwórca woli kupić towar ciut gorszy/droższy, ale wyrównany - nie bawić się w standaryzowanie na linii produkcyjnej, bo to problematyczne i kosztowne. Niestety polska hodowla na razie nie jest w stanie tego zapewnić.

Co do narzekania, że ludzie sami robią wędzonki - jakby jakość produktu w sklepie była odpowiednia i w realnej cenie, to nikt w domu by nie robił, więc tutaj wina w 100% po stronie przetwórców, a może raczej sieci handlowych i pędu do produkcji taniej i żałosnej jakościowo.

ja, 2016-05-26 21:32:07

Czas na restrukturyzację zakładów mięsnych na importowanym daleko nie zajadą będzie plajta , panowie prezesi zakładów mleczarskich jak dobijecie producentów mleka to też czeka was taki los, sprowadzanie surowca a potem plajta . Dziś rolnik nie taki głupi za darmo nie będzie produkował.

imen, 2016-05-26 13:00:37

czy polska czy zagraniczna jakość to jest to samo, tylozyna, kreatyna i do przodu :)

farm685dt, 2016-05-26 10:15:18

Kajman, dobrze powiedziane. Nawet bardzo dobrze.

gienek, 2016-05-25 21:14:32

Gościu nie pieprz głupot że polska wieprzowina jest gorszej jakości, jest dużo lepszej jakości niż ten zagraniczny shit! He sprzedaż wedzonek umarła bo chcieliście z zagranicznego gówna zrobić polską wedzonkę a tak sie nie da, ciraz wiecej osób patrzy na skład a wy pchacie jakies e155 e158 i wsztstko inne oprócz mięsa!

Kajman, 2016-05-25 21:06:19



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

arszczecin

Jarki, zalezy pod jakim kątem spojrzeć. Jeśli pod kontem rolniczym, tak spiereić. Jeśli pod kontem pzł to wzmocnić. Tam jest walka drużyn....

jarki

To tak jak zwykle czy w Warszawie czy też w Brukseli  Co by tu jeszcze spie..olić