PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

KOMENTARZE DO TEKSTU:

Stopzłodziejstwu, nie znasz się na tym w ogóle. Krowom i innym przeżuwaczom
nie powinno się mączek dawać do paszy. Poza tym wściekłe krowy to Anglia i
nie możemy być pewni że to nie były działania lobby sojowego. Piszesz bzdury bo
mączki to taki "kompost żywnościowy", recykling tego co jeszcze może być
użyteczne a nie być zaśmiecającym odpadem. Jest to produkt bez dodatku chemii
i praktycznie wysterylizowany. Jak chcesz to puchnij od GMO, konserwantów i
innego syfu, a to że przetwórcy was trują np. wędliną to ich wina a nie rolnika
bo on tego nie produkuje tylko składniki, nie przerabia ich i nie dodaje od siebie
coś extra żeby było 1,5 kg szynki z 1 kg mięsa. Zarżnęliście w miastach małe sklepy
i ryneczki gdzie były i są dostępne prawdziwe wiejskie i zdrowe produkty od
mniejszych producentów dla masowej marketowej chemii bo tak łatwiej.
To teraz zbierajcie żniwo

abc, 2016-06-03 10:45:15

po pierwsze maczki m-k nie powstają w wyniku spalania co za głupoty piszecie powtarzając za pap.po drugie produkowane sa z surowcow niezdatnych do spożycia przez ludzi .po trzecie zawierają nie tylko bialko bo i wapn fosfor i bardzo cenne aminokfasy a przede wszystkim sa strawne w 98% !!! skarmiajac drob i trzode maczkami odrzucamy wszelka chemie która się sypie do pasz przez co uzyskujemy mieso oraz jaja super jakości !!

malorolny, 2016-06-03 07:18:30

Lobby sojowe nie dopuści do powrotu mączek kostnych bo ile to by kasy stracili. Aż żal tych biednych sojowców , bo już siętak uzależnili od soi , że bez odwyku nie da rady.Mam nadzieję , że KE wreszcie dopuści skarmaianie mączki , a sojowcy się udławią tą modyfikowaną soją !!!!!

OBSERWATOR, 2016-06-02 20:57:07

chca łapowkę od sojowców?

grzesiekk, 2016-06-02 16:21:57

temat jest prosty jak drut- zwierzęta monogastryczne czyli drób i świnie mogą ją jeść
bez problemu, jest tylko jeden duży problem- lobby sojowe traci na tym ogromnie,
mączki w podobnym składzie i cenach podobnych jak kiedyś to duża oszczędność
nie tylko dla polskich rolników, do tego trochę strączków i można prawie zrezygnować
z soi. mączka może i powinna być tania, podziękujmy amerykanom za wszystko co
dla nas robią, przywróćmy mączki i się zajadają sami swoim genetycznie
zmodyfikowanym cudem

abc, 2016-06-02 14:28:56



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

lokizom

Kolego @barts odnośnie rzepaku mam ten sam dylemat, aż nie śpię. Ale jestem już nastawiony na desykacje

barts

Dziś po obchodzie jakoś straciłem humor, rzepak podsechł i obecnie nie zwala z nóg, teraz widzę że trzeba było wybrać się drugi raz...