PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

KOMENTARZE DO TEKSTU:

To przypomina mi współpracę z ZSRR - my im węgiel i stal oni nam w zamian buty do podzelowania...
Jeśli nasza wieprzowina jedzie do Włoch czy Niemiec, a niemiecka lub duńska do nas, to jako przyczynę tego nieracjonalnego z pozoru importu (po co eksportować do Niemiec skoro można sprzedać w Polsce?) można upatrywać różnicę w jakości mięsa, bo ceny są podobne.
Po czym poznać mięso z niemieckiej świni? Tam nie kastruje się prosiąt, więc żeby mięso nie śmierdziało zabija się tuczniki przed osiągnięciem dojrzałości płciowej. Zdarza się jednak co jakiś czas jakiś egzemplarz, który dojrzeje wcześniej i wówczas polscy klienci mają wątpliwy zaszczyt nabyć mięso z tego zwierzaka. Każdy rozpozna je po zapachu jednocześnie dowiadując się skąd dana sieć sklepów sprowadza mięso.

ja, 2016-07-08 16:04:55



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

  • GORĄCE OFERTY:

  • GORĄCE OFERTY:

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

jarki

Jak tam druga dawka azotu wysiana czy jeszcze zwlekamy ? Wydaje się że już czas póki wilgoć w ziemi jeszcze jest 

Marecki

Moim zdaniem aż tak źle od razu nie powinno być. Mógłbym zmniejszyć obszar i by wyszło wtedy co cztery lata, ale z drugiej strony wtedy...