PARTNERZY PORTALU partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

KOMENTARZE DO TEKSTU:

To przypomina mi współpracę z ZSRR - my im węgiel i stal oni nam w zamian buty do podzelowania...
Jeśli nasza wieprzowina jedzie do Włoch czy Niemiec, a niemiecka lub duńska do nas, to jako przyczynę tego nieracjonalnego z pozoru importu (po co eksportować do Niemiec skoro można sprzedać w Polsce?) można upatrywać różnicę w jakości mięsa, bo ceny są podobne.
Po czym poznać mięso z niemieckiej świni? Tam nie kastruje się prosiąt, więc żeby mięso nie śmierdziało zabija się tuczniki przed osiągnięciem dojrzałości płciowej. Zdarza się jednak co jakiś czas jakiś egzemplarz, który dojrzeje wcześniej i wówczas polscy klienci mają wątpliwy zaszczyt nabyć mięso z tego zwierzaka. Każdy rozpozna je po zapachu jednocześnie dowiadując się skąd dana sieć sklepów sprowadza mięso.

ja, 2016-07-08 16:04:55



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

  • GORĄCE OFERTY:

  • GORĄCE OFERTY:

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

jarki

Niby to wszystko fajnie bo bez kłopotów ale jednak we własnym silosie to we własnym Nikt ci nie stawia warunków sam decydujesz o wszystkim Moim...

jarki

Ta viking to 14-14-21 ? Na wiosenne pobudzenie

barts

Celuje w 500-600 kłosów w oziminach, jak za wiele nie wypadło przez zimę trudne to do osiągnięcia nie będzie, pszenżyto jesienią te 3 pędy miało,...