PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

KOMENTARZE DO TEKSTU:

a bylaby jeszcze zdrowsza i smakowo do przodu po zastosowaniu do skarmiania trzody przetworzonego bialka zwierzęcego które zawiera prucz bialka wapnia fosforu aminokwasy naturalne potrzebne do wzrostu masy mięśniowej.

malorolny, 2016-07-29 07:04:40

Polska wieprzowina jest tak tania i zdrowa jak sprowadzana z Argentyny soja modyfikowana GMO.

Tak się porobiło, że chlewnie to teraz fabryki przerabiające białko ze zmodyfikowanej genetycznie soi w "zdrowe" polskie białko wieprzowe.

W ostatnich latach polski import soi z Ameryki Południowej osiągnął gigantyczny rozmiar 2 mln ton rocznie. Doszło do tego, że ministerstwo rolnictwa ogłasza, że 90-95% śruty sojowej dostępnej na krajowym rynku stanowi śruta sztucznie zmutowana, a „Wprowadzenie zakazu jej stosowania spowodowałoby drastyczny deficyt białka paszowego w kraju i pogorszenie konkurencyjności krajowej produkcji zwierzęcej.”

trud, 2016-07-28 22:24:10

Tania jest zapewne dla zakładów,które kupują mrożoną pulpę z niemieckiego demobilu po 1 zł za kg a polską wieprzowinę traktują jako przyprawę !

ekojajo, 2016-07-28 14:13:16

Jasne, zdrowa jak hodowcy na niej zarabiaja.

Paweł W. Jakoniuk , 2016-07-28 13:40:23



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

  • GORĄCE OFERTY:

  • GORĄCE OFERTY:

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

Pałuczanin81

Nie-poważnie czytają-i wzięli się ostro za nawożenie i ochronę (Niedawno miałem zaposzenie do Przysieka na szkolenie o rzepaku..)