PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

KOMENTARZE DO TEKSTU:

Państwo pracuje dla obywatela... Ale rolnik tym obywatelem chyba nie jest. DAMY RADĘ!!!!! Nie tacy próbowali nas ukrócić.

małorolny, 2017-04-29 06:39:07

Jest w polskim panstwie cos takiego od dawna jak upierdliwosc urzednicza i nadmiar rozporzadzen.Idzie wszystko w kierunku inwiligacji,kontroli i donosicielstwa.Rolnik ma do wyboru;-albo skorumpowac kontrolera,albo poddac sie wymuszonemu haraczowi. Korporacje stosuja procedury w przemysle miesnym-oparte na konserwantach [truciznach ],antybiotykach,hormonach,wypelniaczach--i zatrudniajac zgraje lobbystow[politykow ]i platnych papug-jest nietykalny!.Czy w mediach straszy sie nagminnie tym tuzom -co im grozi za zlamanie przepisow? A przeciez kazda kontrola obnaza oszustwa tych producentow-gigantow. Nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo. Propaganda partyina nie zadziala w nastepnych wyborach.Polska racja stanu wymaga sluzby Narodowi,a nie sluzby dla koryta.

lmredlinski@gmail.com, 2017-04-26 19:09:22

Lewar licz się ze słowami bo możesz mieć problemy, czasy kiedy Wałesa mówił że co nie jest zabronione jest dozwolone i można była kiełbasę z samochodu na ulicy sprzedawać własnej produkcji i nikomu to nie przeszkadzało MINEŁY I TRZEBA WALCZYĆ O SWOJE.

Al, 2017-04-24 08:06:57

pamiętam w 1995 świniak bity co 3 miesiące wszyscy mieli to w du pie a teraz mam was w du pie na lejcach was wywiesze tylko który przez bramę przejedzie uniochuj je bany }:) pozdro 300

Lewar, 2017-04-23 22:00:25

Władza ludowa pozwalała na sprzedarz własnego mięsa byle by się z planu wywiązać, a badania na włośnice weterynarze robili za darmo.Więc gorsze było tylko gestapo bo za ubój była kara śmierci,a dziś ubój legalny praktycznie niemożliwy bo do ubojni daleko więc kwasy stresu żywy świniak dostaje i mięso jest jak z marketów a i półtusze mogą podmienić, zabić u siebie legalnie się nie da bo nie ma nikt uprawnień i mieć nie będzie sami o tym pisaliście wiec rozum mi podpowiada zero ubojów dla kupli bo jak kupel bedzie konfidentem to wiecie co.
Wiec lepiej poczęstować marychą niż szynką z własnego uboju.

Korwn ma racje unie trzeba zniszczyć

GRUNWALD, 2017-04-23 16:55:10

Tak nas weterynaria straszyła co się stanie jak wejdzie ustawa okazuje się że nic
się nie dzieje przecież wszyscy dbamy o swoje zdrowie, higiena

obserwator, 2017-04-23 09:09:29

Wy syf robicie nawet za 60 zl

Klient, 2017-04-22 21:15:01

Ja mam zawsze więcej sztuk niż zarejestrowanych zwierząt. Co szwagrowi mam nie dać? My ze szwagrem nie taki kryzys pokonaliśmy i to nie raz nie dwa. Wieprze dziadek szlachtowal, ojciec szlachtowal i ja szlachtuje, a jakby jakiś urzedas miał problem to mogę mu kozikiem żebra polechtac

Igor, 2017-04-22 19:21:16

@Klient a co ty chciałeś za takie pieniądze. wystarczy zostawić w supermarkecie dwie wędliny do sprzedaży taka za 20zł z napisem gorszy sort ii taką za 60 zł oczywiście cena=jakość zobaczymy ile miastowych kupi tą za 50 pewnie jakiś promil kupujących. Sami jesteście sobie winni. Choćby na tej za 20zł pisało że to najgorszy syf to i tak miastowy taką kupi. Jest popyt jest podaż. Nie ma nic za darmo.( dla tych co maja ograniczone myślenie dodam że ceny są przykładowe)

mietek, 2017-04-22 14:20:56

miałem dwie świnki nie zarejestrowane przyjechała z weterynarii powiatowej zarobiłem 60 zł mandatu pojechały do gościa co kupiłem prosięta zarobił 200,zł mandatu
To nie chodzi o dobro ludzi czy zwierząt to chodzi tylko o kasę !!!!

niejaki, 2017-04-22 11:23:12

ojciec oprawiał ja także i daj Boże moje dzieci Amen

Krzysiek222, 2017-04-22 10:58:36

przed świętami zawiozłem świnkę na ubój do ubojni z badaniem zapłaciłem 90zł plus świadectwo 15zł plus paliwo 60 zł = 165zł poszło , każdy zarobił na mojej śwince ale nie ja !!!

niejaki, 2017-04-22 10:46:24

dziadek ubijał ,ojciec ubijał , ja ,,,,, oczywiscie te bez kolczyka , dlatego żadne SZYKANY tego nie zmienią , ,,,,,,,,

oiu, 2017-04-22 09:33:54

Bardzo niekompetentny artykuł , jeśli ktoś sili się na wyjaśnienie pewnych spraw to może niech wyjaśni dokładnie . Skoro wspomniano o tym że należy zgłosić ubój 24 godziny przed to było by dobrze poinformować gdzie to zgłoszenie ma dotrzeć : do wójta , pana czy plebana . Niby gdzie mam dzwonić ? do agencji, sanepidu , weterynarii ? gminnej, powiatowej czy państwowej ? Kto ma pobrać i badać mięso ? Ile kg potrzebne do badania ? A przed wszystkim ile to wszystko kosztuje bo tylko karami straszą powyżej.

masarek, 2017-04-22 08:51:09

Panie Bartoszu
trzeba było jeszcze wrzucić kilka przepisów na świeżynkę lub normalną kiełbaskę lub szyneczkę, co to prócz mięsa ma jedynie sól, czosnek i przyprawy. To dopiero jest odjazd.

rolnik podlaski, 2017-04-22 08:16:23



BĄDŹ NA BIEŻĄCO


RYNEK, KONTRAKTY, KOMENTARZE


» WSZYSTKIE WYDARZENIA

EKSPERCI FARMERA

OFERTY

  • GORĄCE OFERTY:

  • GORĄCE OFERTY:

TU KUPISZ FARMERA

FORUM FARMERA

jarki

Dnia 11.05.2016 o 23:20, jarki napisał: A ja rozmawiałem z moim handlowcem i po naciskach przyznał że Odżywki to...

jarki

Oba stare próbowałem w grochu  Chlorotalonil ze strobi idzie w pszenicy jest ok  Natomiast tych nowości jeszcze nie...