Menu

NATURA FOOD 2009

Data: 22-23.10.2009
Miejsca: Łódź
Organizator: Międzynarodowe Targi Poznańskie sp. z o.o.

Ideą imprezy jest promocja żywności ekologicznej i naturalnej oraz popularyzacja produktów regionalnych i
przysmaków przygotowywanych według tradycyjnych receptur, bez konserwantów i polepszaczy. Swoje oferty
zaprezentują liczne gospodarstwa ekologiczne, agroturystyczne i farmy zdrowia.

Jest to jedyna tego rodzaju impreza w Polsce na której spotykają się producenci rolni i przetwórcy,
konsumenci i dystrybutorzy żywności ekologicznej i tradycyjnej. Jeżeli chcesz liczyć się w branży eko -
musisz być wśród nich. W jednym miejscu i czasie będzie można zapoznać się z aktualną ofertą polskich
producentów żywności wysokiej jakości, zarówno tych największych jak i tych małych, produkujących
najczęściej tradycyjnymi sposobami, w zgodzie ze staropolską kuchnią, a także nawiązać nowe kontakty
handlowe z dystrybutorami produktów ekologicznych, właścicielami sklepów z tradycyjną i naturalną
żywnością, restauratorami, którzy wychodząc naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów muszą serwować potrawy
zdrowe, świeże i najwyższej jakości.

Targom towarzyszyć będą:
- Konkurs NAJLEPSZE GOSPODARSTWO EKOLOGICZNE 2009 Po raz pierwszy w tym roku, podczas Dni Naturalnej
Żywności NAURA FOOD wręczone zostaną nagrody w konkursie na najlepsze gospodarstwo ekologiczne.
- Konkurs organizowany jest już po raz drugi przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi przy ścisłej
współpracy z Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu
- ŁÓDZKI TYGIEL SMAKÓW - druga edycja konkursu produktów tradycyjnych organizowany przez Urząd
Marszałkowski w Łodzi
ALEJA REGIONÓW - prezentacja produktów tradycyjnych i ekologicznych z różnych regionów Polski
SZLAKIEM POLSKICH SMAKÓW - prezentacja polskich szlaków kulinarnych i bogactwa kulinarnego polskich
regionów
- ANIOŁ i DIABLIK Potraw Regionalnyc
- Konkursy kulinarne i widowiskowe pokazy mistrzów kuchni, spotkania branżowe i szkolenia poświęcone
rolnictwu ekologicznemu i produktom tradycyjnym oraz ich certyfikacji.