Polskie Sady stosują technologię, która polega na przechowywaniu jabłek w kontrolowanej atmosferze w pomieszczeniu bardzo ubogim w tlen <0,5% i dwutlenek węgla <1%. W takich warunkach jabłka radykalnie zmieniają zachowanie metaboliczne, co przekłada się bezpośrednio na ich większą trwałość. Owoce przechowywane w systemie ILOS-PLUS są bardziej jędrne i soczyste w porównaniu z jabłkami przechowywanymi klasycznymi metodami.

Obecnie, w momencie wejścia na rynek oferowanych jest sześć odmian jabłek. Należą do nich: Szampion, Gala, Ligol, Gloster, Jonagored i Red Jonaprince.

Polskie Sady, właściciel marki Pola, to młoda firma, mająca silne korzenie w Polsce. W jej skład wchodzą producenci jabłek, menedżerowie z wieloletnim doświadczeniem w  międzynarodowych strukturach sprzedaży oraz eksperci z bogatym zapleczem marketingowym zdobytym w całej Europie. Podobał się artykuł? Podziel się!