Firma proponuje trzy odmiany buraków cukrowych, jedną rzepaku (ale oferta ta ma zostać zwiększona) i cztery odmiany kukurydzy – dwie ziarnowe i dwie kiszonkowe.

Budera to pierwsza z nowości odmianowych buraka cukrowego. Posiada obok tolerancji na rizomanię, również tolerancję na chwościka, podobnie jak pozostałe nowe odmiany. Kolejną bowiem jest Sporta charakteryzująca się wysokim plonem cukru i korzeni, a także wysoką zawartością cukru. Silvetta to ostatnia z trójki. Odznacza się ona dobrą zdrowotnością liści, a także wysokim plonem technologicznym cukru.

Wśród nowości rzepakowych rolnicy będą mogli znaleźć SY Kolumb. Ten mieszaniec wczesny wykazuje dobrą tolerancję na choroby grzybowe.

Kukurydzę reprezentują ziarnówki: NK Cooler o wysokim potencjale plonowania, który może być uprawiany w większości kompleksów glebowych i Eagle o FAO 270 – mieszaniec pojedynczy.

Propozycje kiszonkowe to: Drim o FAO 220 zalecany w wysokiej obsadzie od 85 do 95 tys. szt./ha i NK Sigmund o FAO 260 to kukurydza przeznaczona na kiszonkę, którą z powodzeniem można też wykorzystywać w biogazowniach.

Źródło: farmer.pl