PARTNERZY PORTALU
  • partner portalu farmer.pl
  • partner portalu farmer.pl
  • partner portalu farmer.pl

Zapowiedź nowości na nowy sezon

Zapowiedź nowości na nowy sezon

Syngenta Polska podczas konferencji prasowej przedstawiła podstawowe cele na rok 2013. Wśród nich jest wprowadzenie na rynek wielu nowych produktów.



Ten rok to wysyp nowych propozycji firmy. Jednym z nich jest Seguris 215 SC, który m.in. zawiera nową substancję aktywną izopirazam. Jest to środek grzybobójczy do stosowania zapobiegawczego i interwencyjnego w zwalczaniu chorób grzybowych pszenicy ozimej, jęczmienia ozimego i jarego, pszenżyta i żyta.

Syngenta ma zamiar zarejestrować w tym roku kolejną nowość zbożową - preparat Bontima, a także rozwijać ofertę jęczmienia hybrydowego i takie odmiany jak Hobbit, Zzoom i nową Leoo.

- W zbożach pojawi się też nowa zaprawa Celest trio i nowa grupa chemiczna - Vibrance. Nie zapominajmy o niedawno zarejestrowanym produkcie Menara - dwuskładniowym fungicydzie do stosowania we wszystkich gatunkach zbóż - mówił podczas konferencji Marek Łuczak - dyrektor regionu Polska Wschodnia.

Na rynku kukurydzy też będzie się dziać, co pokazuje już duże zainteresowanie rolników materiałem siewnym tego gatunku. - Oczekujemy silnej pozycji na rynku odmian ziarnowych, a także wzrostu w odmianach kiszonkowych w oparciu o argumenty jakościowe, jak również przygotowujemy się na przyszły rozwój rynku biogazu - podkreślał Łuczak.

Na rynku mają pojawić się cztery nowe odmiany kukurydzy: NK Famous, SY Consistent, SY Unitop, Winn.

W uprawach rzepaku Syngenta chce wzmocnić swoją pozycję w segmencie fungicydów okołokwitnieniowych, a także wśród produktów w ochronie przed słodyszkiem. Dlatego na rynek wprowadziła takie preparaty jak: Amistar Xtra oraz Plenum.

Jesienią wprowadzi też nowości odmianowe rzepaku: SY Saveo, SY Marten, SY Samoa, SY Fighter. - Rynek idzie w kierunku preferowania znakomitej większości odmian mieszańcowych na niekorzyść liniowych. Hybrydyzacja w rzepaku, która wolno następowała, teraz będzie doganiać to tempo z kukurydzy czy buraka - dodaje.

W uprawach ziemniaków zapowiada wprowadzenie programu Early & Late Blight + efekt wzrostu plonów (yield boosting effect), a także wprowadzenie nowej technologii zabiegów dobruzdowych.

Podobał się artykuł? Podziel się!
×

WSZYSTKIE KOMENTARZE (0)

BRAK KOMENTARZY

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 54.224.60.122
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin serwisu

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Zgłoś swoje propozycje zmian!


Dziękujemy za współpracę!