– Jest nam niezmiernie miło, że kolejna firma z ogromnym doświadczeniem na rynku mleczarskim zdecydowała się do nas dołączyć – mówi Agnieszka Maliszewska, dyrektor Polskie Izby Mleka. Hochland już od dokładnie 90 lat gwarantuje najwyższą jakość produktów. Bogate doświadczenie tej firmy w branży pozwoli jeszcze wzmocnić pozycję Polskiej Izby Mleka – dodaje.

Hochland jest obecny we wszystkich najważniejszych krajowych i międzynarodowych segmentach serów. Zatrudnia ponad 4200 pracowników w dwunastu zakładach produkcyjnych. W 2016 roku osiągnął obrót 1,2 miliarda euro, notując 5% wzrost sprzedaży. Niedawno przejął dużego producenta serów twarogowych w USA – Franklin Foods Inc.

- Hochland ze swoimi produktami świetnie radzi sobie nie tylko w handlu detalicznym branży spożywczej. Zaopatruje również gałęzie przemysłu spożywczego oraz gastronomii – podkreśla Agnieszka Maliszewska. - Wierzymy, że współpraca z jednym z największych producentów sera w Europie przyniesie wymierne korzyści wszystkim – zaznacza dyrektor Polskiej Izby Mleka.

Podobał się artykuł? Podziel się!