Oczywiście nie mogło nas tam zabraknąć.

Farmer rozszedł się jak świeże bułeczki, na kilku egzemplarzach znalazłam kartkę „NIE RUSZAĆ, TO MOJE!!”

Jak zawsze frekwencja znakomitości dopisała: prof.  Zygmut Pejsak mówił o ASF, prof. Roman  Kołacz, wielu uczonych i badaczy trzody z Hiszpanii, Austrii, USA jak np.: Javier Polo z Hiszpanii który przedłożył słuchaczom przydatność plazmy w żywieniu , Miquel Collel z USA mówiący o zasadach i uwarunkowaniach skutecznej inseminacji, Ferdinand Entenfeller z Austrii jako wieloletni praktyk zarządzający fermą 500 loch mówił o zasadach takiego zarządzania.

Coraz większa konkurencja na rynku producentów wieprzowiny stwarza konieczność zdobywania coraz szerszej wiedzy odnośnie wszystkich zagadnień które mają wpływ na poprawę efektywności produkcji.

Wiedza jaką przywiozłam na fermę jest ogromna, z zakresu genetyki, inseminacji, żywienia i zarządzania stadem.

Fajnie było się wyluzować i przypomnieć sobie studenckie czasy wykładów ale teraz czas brać się do roboty i to co zobaczyłam i wysłuchałam postaram się rzetelnie naszym szanownym czytelnikom przekazać.

Już niedługo pierwszy referat.

Podobał się artykuł? Podziel się!