Zmiany w porównaniu do zeszłego tygodnia (19 tyg.br.) nie są znaczące. Mimo tego wyraźnie widać, że zakłady mięsne wolą obniżać ceny niż podnosić je w górę.

Korekty cenników są niewielkie, maksymalnie wynoszą 10 gr w dół w klasyfikacji EUROP. Ceny tusz w klasie E w tym tygodniu wynosiły od 5,9 do 6,7 zł/kg netto. Żywiec był bardziej stabilny, od kilku tygodni ceny w zakładach mięsnych zatrzymały się na poziomie od 4,7  do 5 zł/kg netto.

W każdym ze skupów, z którymi kontaktuje się serwis farmer.pl kierownicy podkreślali, że trudno powiedzieć z jakimi cenami spotkamy się w przyszłym tygodniu, ponieważ do niektórych docierają sygnały, że - po weekendzie mogą pojawić się problemy z dostawami tuczników, powoli brakuje surowca.

Poniżej przedstawiamy ceny skupu wieprzowiny, w poszczególnych zakładach mięsnych.