PARTNERZY PORTALU
  • partner portalu farmer.pl
  • partner portalu farmer.pl

„Chleb urody” sposobem na sukces

Autor:

Dodano:

Tagi:

Chleby urody i młodości dały Zbigniewowi Paczuskiemu z miejscowości Broszków w powiecie siedleckim nagrodę III stopnia w kategorii indywidualnej tegorocznego konkursu „Sposób na sukces”.



800 sztuk  „Chleba urody” dziennie – tyle trafia na rynek po długich testach prowadzonych najpierw na rodzinie i pracownikach. Jego recepturę Zbigniew Paczuski oparł na doświadczeniach i wiedzy rodziców, którzy też prowadzili piekarnię.

- Wypiek „Chleba urody” jest wynikiem potrzeb rynku i elementem, który stanowi szczególne miejsce wśród asortymentu piekarniczego mojej firmy – mówi Zbigniew Paczuski. – Produkty do  jego wypieku pochodzą z naszego regionu: mąka z młyna w Niwiskach, gmina Mokobody, ziarno z firmy znajdującej się w Ciechanowie. Receptura została oparta o nasiona roślin wspomagających przemianę materii u człowieka i mających zbawienny wpływ na cerę, włosy i paznokcie. Dodatek otrąb i ziaren słonecznika dostarcza dodatkowej porcji żelaza, wapnia, magnezu, cynku i selenu, przyspiesza trawienie i chroni przed zaparciami. Dodatkowym elementem podyktowanym przez naszych klientów jest wielkość i kształt produktu – jest kwadratowy, może być krojony na cienkie i długie kromki, łatwe do sporządzenia kanapek.

W piekarni wypiekany jest też drugi rodzaj chleba z ziarnami – „Chleb młodości”. Ale oprócz tego w asortymencie działającej od 11 lat piekarni jest wiele chlebów, bułek, ciast – wszystko z mąki z lokalnego młyna w Niwiskach. Zatrudnienie w piekarni znalazło 30 osób, są też praktykanci z OHP. Tylko „Chleb urody” dał pracę 4 nowym osobom. Wyroby trafiają do 200 miejsc odbioru.

A skąd bierze się sukces?

- Ogromna konkurencja na lokalnym rynku i spojrzenie na trudną sytuację ekonomiczną wielu ludzi naszego regionu zmusza nas do szukania takich rozwiązań, które pozwolą nie tylko przystępnie i konkurencyjnie wyceniać własne wyroby, ale także rozwijać się i unowocześniać – twierdzi Zbigniew Paczuski.

Jury konkursu doceniło ponadto inwestycje w odnawialne źródła energii: baterie solarne do podgrzania wody. W trakcie jest rozbudowa piekarni, wymiana maszyn na bardziej ekologiczne.



Podobał się artykuł? Podziel się!
×

WSZYSTKIE KOMENTARZE (5)

  • Ania 2018-08-07 17:14:01
    Właściciel jest pracowity i nie zatrudnia na czarno .Chleb jest pyszny i nie ważne ile wychodzi za kg.mąki,ważne ,że umie to zrobić.Zazdrość jest brzydką cechą,a z lepszych należy brać wzór, anie krytykować-panowie piekarze :)
  • boguszewska 2016-11-14 16:12:00
    Kochani Polacy!!Od wielu lat jestem za granica I jadam chleb Benelux a najbardziej smakiuje mi chleb Polski z Broszkowa .dziwi mnie bardzo dlaczego krytykujac uzywacie pseudonimow ...Boicie sie? ?????
  • smoku 2015-04-28 16:51:38
    a na czarno bo chleb piecze się w nocy a wtedy urzędnicy/kontrolerzy śpią smacznie. Zresztą któż ośmieliłby się nękać lokalną przedsiębiorczość, skoro mąka taka droga panie a oni muszą główkować jak z 1kg mąki zrobić 2,5 kg chleba bo z torbami pójdą.
  • Macinus 2015-04-28 16:26:24
    Od lat jadam chleb urody i młodości, mają świetny indeks glikemiczny coś pomiędzy rasowym razowcem a chlebem "glinianym" białym, z politowaniem patrzę na ludzi którzy jedzą ten badziewny biały chleb, nie wiedzą co tracą, ale cóż pospólstwu nie przetłumaczysz, że za te same pieniądze mogą zjeść coś smaczniejszego i zdrowszego.
  • Wenus 2015-01-29 07:37:26
    Właściciel piekarni zatrudnia masę ludzi na czarno. To cwaniak.

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 3.234.211.61
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

KONTAKT24

Widziałeś, słyszałeś coś ważnego? Byłeś świadkiem niecodziennego wydarzenia? Napisz do nas! Opublikujemy, zainterweniujemy, pokażemy całemu światu. Jesteśmy dla Was 24 h na dobę, 7 dni w tygodniu.

DODAJ PLIKI

Kliknij lub przeciągnij pliki z dysku i upuść. Max. rozmiar pliku 4 MB.

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.