Tematykę tegorocznego Forum Rynku Spożywczego i Handlu zdominują zagadnienia bezpośrednio związane z aktualną sytuacją geopolityczną, czyli rzeczywistością postcovidową, wojną na Ukrainie i rosnącym problemem inflacji. W czasie sesji inauguracyjnej omówione zostaną między innymi scenariusze dla polskiej branży spożywczej na czas zawirowań geopolitycznych, rynkowe konsekwencje drożejących surowców i wojny za naszą wschodnią granicą, zielony Ład, zmiany proklimatyczne, zrównoważone strategie rozwoju.
Jednak w czasie Forum przygotowano także szereg innych sesji dotyczących poszczególnych aspektów produkcji spożywczej. Szczególnie interesujący wydaje się być panel dedykowany branży mięsnej, podczas którego prelegenci zastanowią się między innymi nad tym w jaki sposób radzić sobie w dobie rosnących kosztów produkcji i inflacji, oraz o tym w jaki sposób wojna na Ukrainie wpływa na rynek pracownika w Polsce. Nie zabraknie oczywiście tematów związanych z przyjęciem Zielonego Ładu.
W panelu wezmą udział:
- Krzysztof Borkowski, prezes zarządu, Zakład Mięsny Mościbrody Sp. z o.o.
-
Jolanta Ciechomska, kierownik ds. systemu QAFP, Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego
-
Piotr Her, prezes zarządu, SuperDrob SA
-
Grzegorz Kłos, prezes zarządu, Ed Red SA
-
Kinga Marczak, dyrektor sprzedaży, Personnel Service S.A.
-
Marietta Stefaniak, członek zarządu ds. strategii i rozwoju, Zakłady Mięsne Silesia SA
Zostały ostatnie godziny na rejestrację. Już teraz zgłoś swój udział w wydarzeniu!
Zobacz pełną agendę wydarzenia
Komentarze