Z okazji pączkowego święta Magdalena Brzózka i Paulina Piwowarek z redakcji horecatrends.pl odwiedziły jedną z rodzinnych warszawskich cukierni, by zobaczyć, jak robi się prawdziwe, pachnące pączki, "takie jak kiedyś" i porozmawiały z właścicielami Cukierni Perełka o Tłustym Czwartku. Okazuje się, że nawet w dobie kultu ciała i bycia fit, konsumenci celebrują kulinarne okazje i kupują pączki na potęgę. Państwo Barbara i Adam Zgutka opowiedzieli o słodkich wyborach Polaków w tym wyjątkowym dniu.
Tłusty Czwartek to prawdziwy raj dla koneserów pączków, faworków i słodkości. Tego dnia (prawie) każdy powód jest dobry, żeby sięgnąć po kolejnego pączusia... Czy to na pewno świetny pomysł? O tym w rozmowie z dr Hanną Stolińską, dietetykiem klinicznym, która uświadamia, ile kalorii mają te łakocie - choć jednocześnie zaznacza, że oczywiście wszystko jest dla ludzi.
Komentarze