Trochę za późno na reklamę mięsa w czasach dziwacznych diet, ale lepiej późno niż wcale. Mięso jest bardzo ważne w naszej diecie, bo jest źródłem łatwo przyswajalnego i pełnowartościowego białka, tłuszczu, w którym są witaminy A, D, E i K, zawiera składniki mineralne ważne dla prawidłowego rozwoju człowieka m. in. Fe, Zn, Se, Mn i wiele innych. A przede wszystkim jest smaczne!
Produkujecie głównie dla lewaków w miastach, a prawda jest taka, że weganizm, mięso z probówek, farmy wertykalne, białko z robaków będą zyskiwać w ciągu najbliższych lat na popularności. W dodatku polityka UE, ekologia, zmiany klimatu itd. jeszcze dostarczą pod to prawną podkładkę, ale nie ma się co załamywać, rolnik nie zginie, zawsze można przestawić się na produkcję roślinną, albo produkować energię we własnej biogazowni...
Niby mięso z probówek będzie zyskiwać na świecie ale poczekajmy na efekty uboczne jakie to przyniesie i ile wody będzie na to potrzebne. Bo za kilka lat ludzie może będą chcieli wracać do normalnej hodowli zwierząt i jeść zwykle mięso a nie jakieś z laboratorium. Pożyjemy zobaczymy. Nie skreślałbym hodowli zwierząt od razu :)
Ja wolę moje kurki, chodzą sobie po podwórku , znoszą smaczne jajka . A i warzywa smaczne, bez chemii. Mięsko , kiełbaski, szyneczki , mniam, mniam...
Świeże mleko prosto od Krasicki, masełko , sery. To jest prawdziwe jedzonko. Smaczne, zdrowe.
A wam wszystkim co się zaopatruje się w Kielcach, Biedronkach, Kauflandach, i innych tego typu marketach, życzę smacznego !!
Mięso drobiowe to się wie to każdy rolnik. Zachowują okres karencji na końcu, ale przez cały ,,tucz" jest ten kurczak pędzony na antybiotykach. Wieprzowina jest lepsza bo tutaj podanie antybiotyków nie jest już tak opłacalne bo kosztuje to dość dużo. Ale tak miastowi jedzcie tego kurczaka, jest naprawdę pyszny
Komentarze