PARTNERZY PORTALU

Komentarze 29

user Półwegetarianin 2021-05-16 08:19:36
Proponuję jeść mniej mięsa, ale za to o wysokiej jakości, nie gówno z duńczyka od Olewnika, 2 kg wyrobu z 1 kg mięsa.
Zgłoś
user brzoza 2021-05-15 22:15:51
Jestem za całkowitym wegetarianizmem , będzie więcej żywności dla arabów a oni raz dwa wyprostują wszystkich.
Zgłoś
user Kiszka 2021-05-12 06:02:41
Olewnik z chytrosci sam sobie powroz kręci tylko tak dalej z chyrym planem panie pod latarniami tak robią kto da więcej, już od Olewnik który skumał się z zielonymi nic nie kupię, nawet psu
Zgłoś
user Zenek 2021-05-10 18:28:22
Niech zakłady przetwórstwa z 1kg mięsa szynki nie robią 2.7 kg naszprycowanej gotowej szynki to ludzie będą chętniej spożywać wyroby.
Zgłoś
user Franek 2021-05-11 00:20:34
To wtedy za kilo szynki musiał byś 100 płacić
Zgłoś
user Marta 2021-05-10 08:34:30
Jeśli branża przetwórców mięsa będzie sama sobie strzelała w kolano, to rzeczywiście perspektywy są smutne. Bardzo proszę o reklamę mięsa i wyrobów mięsnych, utrzymać ich wysoką jakość, upowszechniać zróżnicowaną dietę już u dzieci i młodzieży. Żywność pochodzenia zwierzęcego dostarcza ważnych życiowo składników jak pełnowartościowe białko, witaminy z grupy B, składniki mineralne, w tym żelazo hemowe, Se i Zn. Dieta roślinna (po wszystkich zabiegach nawożenia, pryskania roślin) nie zapewni naszemu społeczeństwu zdrowia, sił i odporności, a czasy są trudne.
Zgłoś
user Agata 2021-05-14 09:04:14
w roślinach pestycydy a w mięsie antybiotyki i hormony hormony, byle zwierzę szybciej urosło i dało zysk.
Zgłoś
user Sławek 2021-05-09 21:59:57
wegetarianizm nie ma przyszłości ponieważ człowiek jest wszystkożerny i potrzebuje witamin i minerałów z mięsa do długiego życia ,jak myślicie dlaczego drapieżniki są szybsze,mądrzejsze i wytrzymalsze? bo jedzą mięso, rolnictwo i hodowla nie szkodzą ludzkości tylko ekoterroryści , nawet zwierzęta jednego gatunku się nie zwalczają, ale człowiek człowieka zniszczy z powodu ideologii
Zgłoś
user Piękny 2021-05-09 23:11:04
Mięso to trucizna ma antybiotyki
Zgłoś
user Sławek 2021-05-10 07:55:43
z tymi antybiotykami to taka historia że ludzie w sklepie to chcieliby jak najtaniej zrobić zakupy, a tanio produkować potrafią duże fermy przemysłowe i tam są antybiotyki ja mam małą hodowle na naturalnych paszach jak coś z zakupu to bez GMO, ja za kg wyhodowanej wołowiny dostaje ok. 13-14zł a w sklepie jaka jest cena? i taką mam zapłate za moją prace a jak spytasz czemu nie zajmę się czymś innym to od razu odpowiadam że od dziecka żyję na wsi i gospodarstwie i tu umrę
Zgłoś
user Rolnik 2021-05-09 23:25:51
Poczytaj o sportowcach którzy po odstawieniu mięsa poprawili swoje wyniki. Tak na marginesie mam 40 lat a od 34 lat nie jem mięsa i żyję...
Zgłoś
user Sławek 2021-05-10 08:00:29
jeśli sportowiec nie je mięsa i polepsza swoje wyniki to coś mi tu nie pasuje, albo ma niesamowitą genetykę albo wchłania odżywki wiadrami, organizmu nie oszukasz jak czegoś mu nie dostarczasz potrzebnego do dobrego funkcjonowania to musisz to robić sztucznie
Zgłoś
user Rolnik 2021-05-10 10:04:45
A co takiego jest w mięsie czego nie można dostarczyć z nabiału i warzyw? Lewandowscy z mięsa jedzą tylko ryby, Novak Djoković i Lewis Hamilton to wegetarianie. Poczytaj sobie w internecie na temat sportowców na diecie wegetariańskiej to się zdziwisz jak wielu odstawia mięso i poprawia wyniki bo czują świeżsi i lżejsi. Niektórzy przechodzą na wegetarianizm tylko na pewien okres a inni na stałe. Są też wyczynowi sportowcy z bdb wynikami na diecie wegańskiej, to jest dopiero wyczyn.
Zgłoś
user Wojciech 2021-05-10 18:26:53
A jedź co chcesz,ale nie piernicz komu innemu że ma marchewkę wpierdzialać.Wypchaj się
Zgłoś
user Yyhh 2021-05-10 19:56:47
No ta. Ryba to nie mięso. Rotfl
Zgłoś
user Rolnik 2021-05-11 07:18:49
Yyhh a czy ja napisałem, że ryba to nie mięso? Napisałem tylko, że Lewandowscy ( Robert od tamtego roku) z mięs jedzą tylko ryby. Zrezygnowali całkowicie z mięsa czerwonego i drobiu. Zdaje się, że mówi się o życiowej formie Roberta Lewandowskiego... Wielu znanych sportowców w ogóle nie je mięsa. Czy się to komuś podoba czy nie, ludzie spożywają coraz mniej mięsa, wiele osób przechodzi na wegetarianizm czy weganizm. 20 lat temu w Polsce nie jedzenie mięsa było uważane za dziwactwo. Dzisiaj w każdej restauracji masz kartę wegetariańską a idąc na zabawę, wesele czy inną imprezę okolicznościową jeśli wcześniej poinformujesz to nie ma żadnego problemu, żeby dostać same potrawy wegetariańskie. Dzieci są uczone już w pierwszej klasie szkoły podstawowej o ochronie środowiska, w tym o potrzebie ograniczenia jedzenia mięsa.
Zgłoś
user Marta 2021-05-09 21:31:57
Bardzo mnie cieszy fakt, że coraz więcej jest zamienników mięsa. Od 1,5 roku nie jem mięsa A od początku miesiąca jestem na weganie. Przemyśl mięsny to jeden z największych dzisiejszych problemów. Ograniczając spożycie mięsa mamy szansę zatrzymać katastrofę klimatyczną. Go vegan!
Zgłoś
user Marcel 2021-05-09 22:02:29
Gdzie masz katastrofę ekologiczną ? samoloty nie latają i wiosna opóźniona o 3 tygodnie , wara od rolników !
Zgłoś
user Rolnik 2021-05-10 15:35:29
Marcel nie opowiadaj bajek. Może ty nie korzystasz z komunikacji lotniczej ale to nie oznacza, że możesz opowiadać głupoty. Sprawdź rozkłady lotów w portach lotniczych albo wejdź na stronę flightradar24 i się przekonaj, że samoloty latają. W tamtym roku na początku pandemii był krótki lockdown w lotnictwie. Dzisiaj możesz polecieć samolotem w dowolne miejsce na świecie.
Zgłoś
user i tyle 2021-05-09 22:17:12
gó... vegan
Zgłoś
user Mariusz74 2021-05-10 07:59:15
Ale pani Marto, parówki może pani śmiało jeść . Tam mięsa nie ma . Problem w tym że branży spożywczej te trendy są na rękę , taniej jest wyprodukować substytut mięsa z gównolitu niż robić dobrą kiełbasę gdzie w markowych produktach jest 110 i więcej % mięsa.
Zgłoś
user AIMM 2021-05-10 11:17:19
W kiełbasie nie ma 110% mięsa. W 100 g gotowej kiełbasie nie może być 110 g mięsa. 100 g kiełbasy może być zrobione ze 110 g mięsa. Te 10 g różnicy to może być na przykład usunięte 10 g wody w mięsie której nie ma już w kiełbasie.Pozostała część wody nadal jest w tej kiełbasie.
Zgłoś
user Andrzej 2021-05-10 12:39:48
Idiotyzm czy sty
Zgłoś
user max 2021-05-10 18:59:16
a dlamnie mozesz wogule nic niejesc,co ty jesz to mnie to interesuje jak zeszłoroczny snieg!!!!!!!nienazucaj innym swej fanaberii i niekłam,bo zadnej katastrofy niebendzie to jest twoja wymyslona fanaberia,w głowie sie przewruciło od dobrobytu???!!!!!!
Zgłoś
user masza 2021-05-10 19:00:23
a co jesz???szczaw i mirabelki????ha ha ha!!!!!
Zgłoś
user Lulek 2021-05-09 19:11:25
To co w znacznej części produkuje współczesny przemysł mięsny z prawdziwymi wyrobami wędliniarskimi ma niewiele wspólnego. Nie trzeba zatem wprowadzać żadnych zamienników.
Zgłoś
user Set 2021-05-09 18:41:33
Wędlinę to się samemu robi...sery też ...
Zgłoś
user masza 2021-05-09 17:42:11
gdybyscie nie sciemniali przy produkcji wyrobów,niefałszowali miesa,niedodawali wody,kaszy i innych róznych swinstw,nieszli na ilosc tylko na jakosc to i by klient nieszukał zamienników,swoja droga ciekawe co bendziecie dodawac do zamienników roslinnych???piasek,popiół?????!!!!!!!
Zgłoś
user M 2021-05-09 15:06:54
Wy już pakujecie warzywa w kielubase. Kaszanka prawie bez kaszy . Brak krwi tylko barwnik
Zgłoś