Olewnik z chytrosci sam sobie powroz kręci tylko tak dalej z chyrym planem panie pod latarniami tak robią kto da więcej, już od Olewnik który skumał się z zielonymi nic nie kupię, nawet psu
Jeśli branża przetwórców mięsa będzie sama sobie strzelała w kolano, to rzeczywiście perspektywy są smutne. Bardzo proszę o reklamę mięsa i wyrobów mięsnych, utrzymać ich wysoką jakość, upowszechniać zróżnicowaną dietę już u dzieci i młodzieży. Żywność pochodzenia zwierzęcego dostarcza ważnych życiowo składników jak pełnowartościowe białko, witaminy z grupy B, składniki mineralne, w tym żelazo hemowe, Se i Zn. Dieta roślinna (po wszystkich zabiegach nawożenia, pryskania roślin) nie zapewni naszemu społeczeństwu zdrowia, sił i odporności, a czasy są trudne.
wegetarianizm nie ma przyszłości ponieważ człowiek jest wszystkożerny i potrzebuje witamin i minerałów z mięsa do długiego życia ,jak myślicie dlaczego drapieżniki są szybsze,mądrzejsze i wytrzymalsze? bo jedzą mięso, rolnictwo i hodowla nie szkodzą ludzkości tylko ekoterroryści , nawet zwierzęta jednego gatunku się nie zwalczają, ale człowiek człowieka zniszczy z powodu ideologii
z tymi antybiotykami to taka historia że ludzie w sklepie to chcieliby jak najtaniej zrobić zakupy, a tanio produkować potrafią duże fermy przemysłowe i tam są antybiotyki ja mam małą hodowle na naturalnych paszach jak coś z zakupu to bez GMO, ja za kg wyhodowanej wołowiny dostaje ok. 13-14zł a w sklepie jaka jest cena? i taką mam zapłate za moją prace a jak spytasz czemu nie zajmę się czymś innym to od razu odpowiadam że od dziecka żyję na wsi i gospodarstwie i tu umrę
jeśli sportowiec nie je mięsa i polepsza swoje wyniki to coś mi tu nie pasuje, albo ma niesamowitą genetykę albo wchłania odżywki wiadrami, organizmu nie oszukasz jak czegoś mu nie dostarczasz potrzebnego do dobrego funkcjonowania to musisz to robić sztucznie
A co takiego jest w mięsie czego nie można dostarczyć z nabiału i warzyw? Lewandowscy z mięsa jedzą tylko ryby, Novak Djoković i Lewis Hamilton to wegetarianie. Poczytaj sobie w internecie na temat sportowców na diecie wegetariańskiej to się zdziwisz jak wielu odstawia mięso i poprawia wyniki bo czują świeżsi i lżejsi. Niektórzy przechodzą na wegetarianizm tylko na pewien okres a inni na stałe. Są też wyczynowi sportowcy z bdb wynikami na diecie wegańskiej, to jest dopiero wyczyn.
Yyhh a czy ja napisałem, że ryba to nie mięso? Napisałem tylko, że Lewandowscy ( Robert od tamtego roku) z mięs jedzą tylko ryby. Zrezygnowali całkowicie z mięsa czerwonego i drobiu. Zdaje się, że mówi się o życiowej formie Roberta Lewandowskiego... Wielu znanych sportowców w ogóle nie je mięsa. Czy się to komuś podoba czy nie, ludzie spożywają coraz mniej mięsa, wiele osób przechodzi na wegetarianizm czy weganizm. 20 lat temu w Polsce nie jedzenie mięsa było uważane za dziwactwo. Dzisiaj w każdej restauracji masz kartę wegetariańską a idąc na zabawę, wesele czy inną imprezę okolicznościową jeśli wcześniej poinformujesz to nie ma żadnego problemu, żeby dostać same potrawy wegetariańskie. Dzieci są uczone już w pierwszej klasie szkoły podstawowej o ochronie środowiska, w tym o potrzebie ograniczenia jedzenia mięsa.
Bardzo mnie cieszy fakt, że coraz więcej jest zamienników mięsa. Od 1,5 roku nie jem mięsa A od początku miesiąca jestem na weganie. Przemyśl mięsny to jeden z największych dzisiejszych problemów. Ograniczając spożycie mięsa mamy szansę zatrzymać katastrofę klimatyczną. Go vegan!
Marcel nie opowiadaj bajek. Może ty nie korzystasz z komunikacji lotniczej ale to nie oznacza, że możesz opowiadać głupoty. Sprawdź rozkłady lotów w portach lotniczych albo wejdź na stronę flightradar24 i się przekonaj, że samoloty latają. W tamtym roku na początku pandemii był krótki lockdown w lotnictwie. Dzisiaj możesz polecieć samolotem w dowolne miejsce na świecie.
Ale pani Marto, parówki może pani śmiało jeść . Tam mięsa nie ma . Problem w tym że branży spożywczej te trendy są na rękę , taniej jest wyprodukować substytut mięsa z gównolitu niż robić dobrą kiełbasę gdzie w markowych produktach jest 110 i więcej % mięsa.
W kiełbasie nie ma 110% mięsa. W 100 g gotowej kiełbasie nie może być 110 g mięsa.
100 g kiełbasy może być zrobione ze 110 g mięsa. Te 10 g różnicy to może być na przykład usunięte 10 g wody w mięsie której nie ma już w kiełbasie.Pozostała część wody nadal jest w tej kiełbasie.
a dlamnie mozesz wogule nic niejesc,co ty jesz to mnie to interesuje jak zeszłoroczny snieg!!!!!!!nienazucaj innym swej fanaberii i niekłam,bo zadnej katastrofy niebendzie to jest twoja wymyslona fanaberia,w głowie sie przewruciło od dobrobytu???!!!!!!
To co w znacznej części produkuje współczesny przemysł mięsny z prawdziwymi wyrobami wędliniarskimi ma niewiele wspólnego. Nie trzeba zatem wprowadzać żadnych zamienników.
gdybyscie nie sciemniali przy produkcji wyrobów,niefałszowali miesa,niedodawali wody,kaszy i innych róznych swinstw,nieszli na ilosc tylko na jakosc to i by klient nieszukał zamienników,swoja droga ciekawe co bendziecie dodawac do zamienników roslinnych???piasek,popiół?????!!!!!!!
Komentarze