PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

Komentarze do tekstu:

Żywność bez norm, ale w normie?

Komentarze 2

user s 2013-12-12 18:41:08
Drogi @Stanisławie - zechciej zauważyć, że po wstąpieniu do UE nastąpiło: -wprowadzenie zachodnich norm i wymagań odnośnie parametrów zbóż (białko, opadanie, wyrównanie,gluten). Aby je osiągnąć musimy stosować więcej nawozu niż zachód, bo mamy mniej słońca. -na pola, do młynów i piekarń wprowadzono zachodnie maszyny i technologie. --mieszalnie pasz (w wiekszosci w rękach obcego kapitału) produkują w oparciu o soję i kuku modyfikowaną genetycznie na technologii i recepturach zachodnich. -rasy i odmiany przeważnie zachodnie Jeżeli się tobie wydaje że: -chleb upieczony na maszynach, z ziarna i wg technologii zachodniej -kurczak po 6 tyg. życia, karmiony paszą wg technologii zachodniej -świniak przywieziony jako prosię z zachodu karmiony paszą wg technologii zachodniej przerobiony w masarni wg technologii zachodniej będą smakowały inaczej niż zachodnie tylko dlatego, ze pracowały przy nich polskie ręce, to jesteś w błędzie. Fama o specyficznym smaku polskiej żywnosci jest już mitem. Bo, "to już było i jest juz za nami" ,i nawet my nie jesteśmy już "tacy sami" SMACZNEGO1
Zgłoś
user Stanisław 2013-12-12 17:40:46
I to jest najważniejsza informacja, dlaczego tak bardzo popsuła się jakość polskiej żywności. ( chleb, wędliny, boczek, warzywa, owoce ).
Zgłoś