PARTNERZY PORTALU

Komentarze 7

user miastowy 2013-12-03 13:49:27
zawsze jem polskie i ukrainskie,tam tez hodują w miarę naturalnie a zuzycie nawozów wynosi 30% tego co w Polsce
Zgłoś
user arszczecin 2013-12-03 10:44:29
a co miastowy, polskie ci w gardle staję?
Zgłoś
user miastowy 2013-12-03 10:07:12
propaganda sukcesu jak z Gierka,pijar rzadzacy potrafią robić
Zgłoś
user jarki 2013-12-03 09:19:16
@s cudownie się rozmnaża zwłaszcza w marketach ;) my jemy chińszczyznę a zachód nasze mięso
Zgłoś
user malorolny 2013-12-03 07:43:49
nie wspomne tu o dzialaniach niszczacych polskich hodowcow przez wprowadzanie durnego prawa zakazujacego oraz wprost karania hodowcow za znalezienie bialka zwierzecego w paszy !!!!!!
Zgłoś
user s 2013-12-02 21:09:18
Ceny nie ma, pogłowie sięgnęło dna, a eksport rośnie i rośnie, iiii rooośnie. Dlaczego? Bo Polska świnia , oprócz tego, że jest smaczna ,nawet po zabiciu potrafi się cudownie rozmnażać.
Zgłoś
user wisa 2013-12-02 20:49:36
Wysoka jakość polskiej wieprzowiny nie ma przełożenia w cenach skupu tuczników . Jakości polskiej wieprzowiny a jej walory smakowe nie mają sobie równych w porównaniu z produktami z innych krajów . Dziwi bardzo brak poważania dla naszych ras jak złotnicka , wbp i pbz , które są niepodrabialne. Sposób żywienia trzody w oparciu o własne zboża z dodatkiem pasz wysokobiałkowych był bardzo dobry - sukces polskiego bekonu w latach przeszłych . No ale to było zorganizowane a dzisiaj polski hodowca miota się między duńskim warchlakiem a tuczem kontraktowym ? Zbawieniem miały być udziały hodowców w zakładach mięsnych te jednak trafiły w inne ręce ? Grupy producenckie są jakąś szansą ale czy nie jest za późno ? Hodowla ze względu na niską opłacalność osiągnęła dna ?
Zgłoś