PARTNERZY PORTALU
partner portalu farmer.pl partner portalu farmer.pl

Komentarze 20

Walczymy z niemerytorycznymi, niestosownymi, nasyconymi agresją i nienawiścią komentarzami. Jeśli zauważysz taki komentarz wcześniej prosimy zgłoś go natychmiast poprzez naciśnięcie !
user tata 2014-01-03 17:18:02
@mazowsze nawet nie wyobrażasz sobie jakie to lepsze mięso spożywasz. Przejdź po galeriach i spójrz ile kosztuje dobrej jakości wędlina. Ty jednak myślisz tylko przez "miskę" i wsi już nie zrozumiesz. Szkoda! Wiejskie wędliny od normalnej produkcji, wytworzone w małym "warsztacie wedliniarskim to jest to nie wspominając o jajkach z małej hodowli. Życzę mimo wszystko smacznego.
Zgłoś
user kris 2014-01-03 17:06:44
@mazowsze a wiesz że na nie których wielkich fermach nie kastruje się już świń więc życzę ci smacznego a co do chemii to też nie masz racji przypomnij sobie aferę z drobiem na "małych" fermach pod nadzorem inspektoratu.
Zgłoś
user jarki 2014-01-03 15:13:21
@mazowsze wysil się nieco i poczytaj o żywności produkowanej w stanach i zastanów się czy chcesz tak wyglądać jak amerykanie SMACZNEGO
Zgłoś
user mazowsze 2014-01-03 14:37:53
Ja nie rozumiem dlaczego uczciwi przedsiębiorcy, działający na dużą skalę mają tłumaczyć się z tego, że z kimś konkurują albo niekonkurują. Ja jako konsument z miasta mam gdzieś to czy wieś się wyludni czy nie. Może czas się pogodzić z tym, żę mamy gospodarkę rynkową i rynek należy do tego kto jest na nim najefektywniejszy. I proszę mi nie wyjeżdżać z tym, że duże fermy są be, bo produkuja niesmaczne i chemiczne jedzenie. Wiem jak produkują polscy rolnicy - produkcja w małych gospodarstwach nie ma nic wspólnego z ekologią czy unikaniem chemii. Uważam, że jesli chodzi o bezpieczeństwo żywności to łatwiej jest je zapewnić odpowiednim inspektoratom przy skoncentrowanej w dużych fermach produkcji, a nie rozdrobnionej u małorolnych chłopów.
Zgłoś
user Rolnik 2014-01-03 13:25:37
Krajowy Związek Pracodawców i Producentów Trzody Chlewnej jak zwykle chroni interesy swoich członków, czyli dużych ferm. Jeśli zakłady mięsne sprowadzają półtusze z zagranicy to dlatego, że same doprowadziły do tak niskiego pogłowia świń. Jak tylko, kurs euro pozwalał, półtusze tysiącami przekraczały granice. Powodowało to zawsze spadki cen. Ciekawe ile płacą pracownikom ? I jak gospodarstwo rodzinne ma konkurować z fabryką ? Co wolicie fabryki trzody i wyludnione wsie, czy gospodarstwa rodzinne dające utrzymanie rodzinom i będące mniej uciążliwe dla otoczenia.
Zgłoś
  • 1
  • 2