PARTNERZY PORTALU

Komentarze 6

user OBSERWATOR 2016-02-16 22:52:13
Panowie dlaczego prezes takiego czy innego zakładu mięsnego ma jechać raz w roku na Majorkę cz Karaiby , jak może z pięć razy . A głupie chłopki niech na niego za darmo pracują w swoich chlewniach i nie tylko . Graja nam na nosie , ale tylko dzięki takim związkom jak POLSUS i jemu podobnym chodzby POLSKIE MIĘSO .
Zgłoś
user Ponquo 2016-02-10 19:40:50
Tak, ale system ten działa tylko w jedną stronę i służy nabijaniu kieszeni zakładom mięsnym.
Zgłoś
user mo 2016-02-10 10:18:46
Przecież wszyscy rolnicy zgodnie podkreślają , że cena oferowana producentowi żywca nie ma wpływu na ceny wędlin w detalu - bo przecież ceny wędlin nie spadają razem z cenami żywca. Coś słabo u was z konsekwencją/logiką.
Zgłoś
user Ponquo 2016-02-09 20:56:36
Każdy przeciętny konsument w mieście krzyknie o zgrozo! A kiedy? Wtedy gdy w przeciętnym markecie ceny za wyroby wzrosną dwukrotnie...
Zgłoś
user mo 2016-02-09 17:18:15
Mój Boże, co za ponura wizja. To straszne, że polski mały gospodarz nie będzie produkował wieprzowiny. Sądzę, że świadomość takiej sytuacji będzie nie do zniesienia dla każdego przeciętnego konsumenta w mieście. O zgrozo!
Zgłoś
user Ponquo 2016-02-09 12:15:30
Może nie za 2-3 lata, ale tak za 10-15 Polska obudzi się jak nie będzie rodzimej produkcji. Zachód obniżył ceny swoich tuczników aby wykończyć polską hodowlę. Nie będzie tucznika w Polsce - nie będzie konkurencji. Potem ceny wzrosną konkretnie, a w Polsce żaden mały gospodarz nie będzie hodował świni, bo już nie będzie chciał wracać do tego tematu, albo zostaną narzucone takie warunki, że i tak ich nie spełni aby móc wytwarzać wieprzowinę.
Zgłoś